View Single Post
Staro 18.09.2017., 15:52   #3537
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor HAL 9001 Pregled postova
Jedan poznanik me pitao da mu preporučim laptop od 3000 do 4000 kn, po mogućnosti u Elipsa. Jedini uvjet je da djagonala zaslona bude 15,6" i bez SSD-a, može i bez windowsa. Laptop će koristiti za uredski rad, surfanje, multimediju. Ako netko ima volje neka napiše par modela koji bi bili neki best buy. Previše je modela tamo navedeno u ovom cijenovnom rasponu, pa me zanima koji se ističu nešto bolje od drugih. Hvala
Pa dobro kakav je to uvjet da bude bez SSDa? Ne znam po čemu je to SSD lošiji od HDDa da bi se tako uvjetovalo. SSD je komponenta u koju se definitivno isplati uložiti, makar i za osnovnu namjenu i ne vidim smisao kupnje laptopa bez istog, kad se već da uklopiti u proračun.

Citiraj:
Autor LuctL Pregled postova
Bok svima!

Sestra uskoro kreće na fakultet, a ja sam odavno ispao iz ovh voda pa molim za pomoć.

Dakle, potreban mi je laptop koji će durat kojih 5-6 godina bez problema, i vrtit standardne programe poput MS OFFICE-a, CHROME i slično. Također za pogledat koji film i seriju. Osim toga, potrebno je da vrti ACad bez ikakvih problema (sestra upisala Građevinski fakultet, dakle nikakvi prezahtjevni modeli već 90% 2D i 10% 3D).

E sad, cjenovno neam pojma gdje stojim, no za ove potrebe nekako sam uvjeran da niti ne trebaju bijesne pare, tako da bi bilo najbolje da vidim par komada pa se onda odlučim. - Dakako cca. 4.000,00 kn +- par stotina.

Zahvaljujem!
Nema laptopa za koji ti itko može garantirati da će trajati 5-6 godina bez problema. I najskuplji business laptop nekom crkne, a očekivati to za 4k kn je suludo. Štoviše, s priličnom sigurnošću se može garantirati da većina laptopa tog ranga neće doživjeti takvu duboku starost.

https://www.nabava.net/search.php?q=80UD00H3SC
Po komponentama je to ok, izrada je smeće (ne mnogo lošija nego i kod drugih u klasi), a što se trajnosti tiče, pomoli se.
redscro je offline   Reply With Quote