18.09.2017., 15:33
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
Pa baš to i govorim. Ne pričam ovdje samo o financijskoj moći, pričam o samom prikazu njegovog "carstva". Žena je gledala s menom tu seriju, bez ikakvog znanja o njemu i dobila je potpuno krivi dojam.
Citiraj:
Autor adaksinjo
zasto ti je toliko bitan prikaz financijske moci?  po meni dovoljno govori to da je odgovoran za smrt velikog broja policajaca, sudaca, ministara, premijera, da ne govorimo o broju civila i pripadnika svih drugih kartela, para vojski, gerilaca itd.
sjeti se koliko ljudi je dobivalo platu samo da budu tiho, koliko je raznih vila, vozila, oruzja i svega ostaloga prikazano samo u s01.
|
Pa baš to i govorim. Ne pričam ovdje samo o financijskoj moći, pričam o samom prikazu njegovog "carstva". Žena je gledala s menom tu seriju, bez ikakvog znanja o njemu i dobila je potpuno krivi dojam.
Kad malo pogledaš, 90% ubojstava koja su prikazana u seriji (osim aviona) su odradili njegovi mangupi (Poison i njemu slični), i fakat dobivaš dojam da je Escobar seljak koji sjedi doma i šalje par idiota da ubijaju za njega. To je točno, ali atentati, auto-bombe, smaknuća, silovanja itd. je radila i masa klinaca koje su pokupili na ulici i dali im lovu. I točno takav je osjećaj dobila i moja žena. Ono što fali seriji je taj osjećaj straha i moći. On je bio strah i trepet u Kolumbiji u to vrijeme, ljudi nisu izlazili na ulice zbog straha, smatra se da je stajao iza 1000 i više ubojstava, imao je prste u svemu, sportu, ekonomiji, politici, policiji i vojsci, čak su i ugledni glazbenici tog vremena dolazili u posjetu jednom Escobaru (i naravno dobili kilu-dvije nagrade) itd. Sama vlada je molila boga da ne objavi rat ponovo. A da ne pričam o bogatstvu...
Njegovi "pristaše" koji su bili s njim u zatvoru su totalno krivo prikazani, masa klinaca kao u YMCA-u. Najgore što su prikazani kao glupani i idioti, a većina ljudi koja je komunicirala direktno s Escobarom su bili baš suprotno od toga.
Ali dobro, zabavno je, što je najvažnije. I dobro je sve prikazano, samo mi fali taj strah. Možda mi glumac nije sjeo, čisto moguće.