Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 16.09.2017., 14:16   #8665
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Ima li kakvo tehničko objašnjenje za to da jeftini Philips svira bolje od skupe Rege? Koji dio u Philipsu je tako dobar da nadsvirava skupu Regu?
jedino ovako na prvu mogu reč da je manje više na tehničku stranu tog playera, drugo mogu tvrditi da dva para ušiju su došli do vrlo sličnih zaključaka, makar bi jedan od tih parova trebao biti biased prema svojoj opremi koju je prilično skupo platio, a nije bio i psovao je u bradu dok smo slušali

dac u philipsu nije za baciti nikako jer je korišten u dosta razvikanijim imenima koja su na n-tu skuplji od njega, a i oni su bili skuplji i od rege.

netko se zajebo valjda, ko i intel sa sandybrige-om

Citiraj:
Autor Angelbyu Pregled postova
Vezano uz testiranje, ni meni bas nije sve jasno vezano uz opremu, ali OK... kako god.

Vezano uz reprodukciju. Ako uzmemo da je na transportu idealan ulazni signal, svaka stepenica kvari zvuk. Jednom pokvareni zvuk ne moze se popraviti.
...a opet s vremenom sam skuzio (jer volim slusati i uzivati u muzici) da je najvazniji dio muzike ona "magija" koja te odrzava sretnim pred zvucnicima.
Audiofil koji trazi gresku u zvuku umjesto da se prepusti istome...

No zadnji puta u Zagrebu bio kod Audiotantre... pa slusao kod njega FLAC, DAC od Cambrigea Magic 100...lampas... njegovi horni... ludilo.

Sinergija je bitna stvar.
Testirajuci strano tijelo u sistemu kojega slusas svakodnevno i kojega si slagao godinama...
apsolutno se slažem sa tim... pogotovo ako nešto zamijeniš i onda ideš kompenzirat na drugim mjestima pa onda mijenjaš i mijenjaš i nikako na zelenu granu, a zapravo jedna odluka ti je napravila sav taj kuršlus.

što se opreme tiče kolega je htio apgrejdati malo sistem i imao je par sacd-ova i kupio sony sacd na njuškalu za parsto kn, pa kao jel bi mogao naletit kod mene ga preslušat jer doma nema neki super sistem... reko može.

spojili mi to i reko gle ovo je ono flat ko zemaljska kugla za neke... just flat, nema tijela, nema stejđa, nema autoriteta nikakvog, ko da mini liniju 90ih slušam i on veli - ha čuj meni je zvuk predobar jer ne znam za bolje, spojio ja opet tog svog debilnog philipsa i ovom oči van da koji đavo, kako, zašto?

suma sumarum, nakon određenog vremena čovjek je sada doma na atc-ovima od 15k kn

ja ne kažem da sam neki autoritet za neki apsolutno referentni zvuk u svim pogledima, ali ta stvar jednostavno radi jako dobro.

pandan tome bi bilo na auto temi kako čovjek sa lambom na zavojitoj stazi nije uspio uhvatiti clio 182 trophy za slikanje, makar sam taj clio košta ko set guma za lambo.
syss je offline   Reply With Quote