Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 15.09.2017., 13:03   #8655
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
I meni je ova čitabla pobjegla, pa cisto neki osvrt na nju.

U njoj je ni kriva ni duzna popljuvana regica, koja je ok dac, ali i sami ste na kraju uvidjeli da nije problem u samoj regi, vec u vasem front endu, tj transportu. Očito ti flacovi koje ste slusali su napravljeni od mp3ca

E sad zasto rega nije bila značajnije bolja od samog daca Philipsa, jbga, philips ocito radi odlično.

Nevezano za vase testiranje, cijeli hifi je pun prodaje magle. Po meni je količina magle raste kako se udaljavamo od zadnje karike u lancu tj zvučnika. Zviučnik se tesko smulja, u sa pojačalima je hm, ima svega, ali izvori su teska magla, pogotovo ako pričamo u DAC-ovima.

Da ne govorimo da ce neku čujnu razliku stvarno rijetki čut, naravno ako pričamo u kontekstu ljudi koje vole glazbu.

Tako da je meni izvor nekak zadnja stvar, odnosno zvučnici+prostor i pojačalo su mi poprilično vaznija stvar u cijelom lancu.
sve što smo slušali su bili flac-ovi, pa baš sumnjam da u tolikom vremenskom periodu sve i jedan flac je "upscale-an" sa mp3-a.

korektan je dac, to svakako, ali uvijek postoji taj ALI.

nejednom sam spominjao tu kako sam kupovao aktualan sistem i bio obilazio dućane, tretirane slušaone, "sinergijske" sisteme i na kraju sam kupio to što sam kupio u valjda najgorim mogućim uvjetima u kojima možeš slušat hifu, ali je taj rx6 davao ono nešto što nisam nigdje drugdje čuo za te pare, makar je stage bio katastrofalan skupa sa basom (što zbog "sobe" koja je bila maltene slušanje sa polica, što zbog smještaja zvučnik-komponente-zvučnik što zbog obujma te sobe koja je maltene open space... ali ono malo iskustva i razuma ti daje do znanja kako će to sve sjest na svoje mjesto kad-tad.

frend je bio ozbiljno zainteresiran da zamijeni svoje concepte 6 za rx6 i kako se nećkao, tako su ovi dobili novu seriju koja je skočila sa nekih akcijskih 7k koje sam ulovio kod propadanja onog tehnomaxa ili kako već na 11k i sam prodavač mu je rekao da sonično nisu ni blizu isplativosti u odnosu na stariju seriju za te pare, a aktualni silveri su 15k.

Citiraj:
Autor Angelbyu Pregled postova
Moj skromni stav o doticnoj problematici je sljedeci... dakle ovisno o kvaliteti zvucnika i pojacala, koji cine vecinu investicije u sistem, cuju se promijene manje skupih dijelova, kao sto su DAC, kablovi itd.

Ukoliko uzmes i najskuplji DAC na svijetu, razlika nece biti drasticna zbog (i opet) zvucnika i pojacala)

Na jednom drugom forumu smo pricali o raspodjeli sredstava u sistemu pa smo grubo dosli do
Zvucnici su cifra X
Pojacalo je 1/2 X
DAC je 1/4 X
Kablovi 10% investicije u sistem
(zvucnicki je cca 5%, interkonekti 1% po komadu)

TO NIJE PRAVILO, samo razmisljanje ili recimo naputak kod slaganja pocetnoga sistema, a da se u neku od komponenti ne utuce previse sredstava te time ostetilo cjelokupni sistem.

Po onome sta smo priocali, mislim da je MyDac dobra investicija.

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=7282

Mislim da je tu Rega DAC ipak malo predobar za ostatke sistema... a sad ako ste testirali na MP3cama... pitanje je zasto testirate.
pročitaj gore
syss je offline   Reply With Quote