View Single Post
Staro 15.09.2017., 00:10   #771
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Ovo su brojevi stanica. Po svemu sudeći... Valjda ja se spajam na ovu 131 ili? Jer tako ni pokaže open signal sa kompasom, upravo u taj smjer. Nekak drugačije da provjerim baš sa brojem na koji mi se spaja? I kako na ruteru da vidim na koji se spaja.
Nazalost na B315 sa Tele2 firmware-om taj podatak ne mozes vidit. Zar nemas neki program za Android koji ce ti prikazat taj podatak dok si mobom spojen sa mjesta gdje su routerove antene?

Ne koristim Android, nego W10M na Lumiji 950 na kojoj imam program Fielt Test sa Net Monitorom koji prikazuje sve potrebne podatke za spojenu i okolne celije, kao ARFCN, Cell ID, LAC, Up/Down frekvu, jacinu Rx/TX signala, itd...

Sto se tice tvoje antene, ta je nazalost prilicno losa, sa efektivnim "neto" pojacanjem od cca 3-4dB na 1800MHz. Koliko i kakav kabel koristis? Racunaj da najkvalitetniji kabeli gube 0,4dB po metru na 1800MHz, a ovi koji dolaze uz jeftinjara antene i preko 0,6dB po metru. Sad izracunaj kolko ti dB-a ostane dok signal stigne do routera, ako koristis svih 5m kabela

Napravi SS sa"Huawei LTE Stats" s tom vanjskom antenom, pa ju onda odspoji, prekopcaj u izborniku unutarnje/ugradjene antene, pa napravi SS kad je router u blizini te vanjske antene. Ne vjerujem da ima neka presudna (mozda cak ni znacajna) razlika.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 15.09.2017. u 00:23.
Prezime je offline   Reply With Quote