Dečki. Hvala na uključenju! Provjerit ću koji je usb marka i model, pa javim
U međuvremenu:
Andrija, nisam našao gdje si ti postao o ovom problemu u speedport temi. Vidio sam da si tamo pisao o konfiguraciji no ne i o ovom problemu. Daj me uputi molim te.
Johnsmuth, nije frka za konfiguraciju Mtika, na njemu se gotovo sve može, samo treba znati što točno trebaš/hoćeš.
Sad malo na hardware:
4g stick kao uređaj provjereno uredno radi i ostvaruje uspješni 4g internet sa drugim simom, npr bonbon ili hr ili... Znači sam stick nije ništa specifično iskonfiguriran kad radi sa standardnim simom koji ima internet pretplatu/bonove. Problem je u tme da se usb stick neće spojiti kada je u njemu sim tcoma koji dođe uz njega, osim ako je stick uboden u tcom router. Kada pukne temeljna pppoe veza 4g stick bi trebao automatski se spojiti na net u funkciji failover backupa, no to radi samo aki je uštekan u tcim router, a ne neki custom (npr MTik). Iz toga zaključujem da neke postavke tcom routera mu daju autorizaciju prema mobilnoj mreži, a pitanje je kako to omogućiti na custom routeru. Normalno da se isp štiti da netko ne koristi istovtemeno i adsl/optiku i 4g backup na npr tabletu, i poanta mog pitanja nije to. Poanta je kako omogućiti failover 4g backup u slučaju da ti pukne pppoe ako koristiš custom router umjesto tcomovog, a koliko znam sve ozbiljniji korisnici takve routere i koriste.