Citiraj:
Autor Prezime
Nijesam obracao paznju na detalje, dok mi sve stima na pokucnom
Ali, nesto ti bas ne stima u ovim podacima, bar gledajuci podatke skinute sa HAKOM-a
|
Stima sve, moras znati protumaciti tablicu.
Citiraj:
Autor Prezime
VIP emitira u sirini 17,8MHz, pa ako za down koriste 10MHz, onda im za up sigurno ostaje 7MHz, isto kao
i Tele2 sa 7MHZ i HT-u sa 10MHZ. Po tome bi brzine upload-a Tele2 i Vipa trebale biti iste...
|
Tu grijesis jer brkas tj. ne tumacis dobro tablicu i pribrajas 2 odvojena spektra koji se svaki za sebe emitiraju !!
Imas silaznu i ulaznu frekvenciju posebno pojasnjeno....
Za 1800MHz:
Citiraj:
Tele2: - 1805.1–1825.1MHz ( Silazna ) - 1710.1–1730.1MHz ( Ulazna ) / sirina 20MHz
|
Citiraj:
Vip: - 1852.1–1869.9MHz( silazna ) - 1757.1–1774.9MHz ( Ulazna ) / sirina 17.8MHz
|
Pa opet Tele2 i ono sto te zbunilo

jer kod Hakoma nema "ono sto ostaje"
pa sta bi bilo ako bi bilo, sve i svaka frekvencija je definirana unaprijed.
Dakle
Opet Tele2 u istom 1800MHz spektru:
Citiraj:
1845.1–1852.1MHz ( silazna ) - 1750.1–1757.1MHz ( ulazna ) / sirina 7MHz
|
Jel kuzis sada ? Za razliku od Vip-a konkretno na 1800MHz spektru Tele2 i HT imaju zakupljeno "2 odasiljaca" laicki receno...
jedan im radi sa 20MHz sirinom i svaki od njih ima ulaznu i silaznu frekvenciju unaprijed definiranu, pogledaj tablicu opet.
Drugi nazovimo "odasiljac" im radi u sirini 7MHz za Tele2 i 10MHz za HT !
Vip ima samo jedan sa sirinom 17.8MHz kako za download tako i za upload i sada ove podatke zbroji sa gore kako sam pojasnio situacijom i sve ti bude jasno.
Nadalje... pazi situacije... Na tele2 si na 1800MHz i pokvari im se ovaj sirine 20MHz ili turisti itd... baci te na ovaj sirine 7MHz i imas sporiji net
nego vip na 800MHz jer si skoro u duplom manjem spektru/sirini

a i dalje si na 1800MHz mrezi...
Znaci nemoj gledati tablicu po bojama i nije ljeva boja ulazna a desna silazna frekvencija za HT ili Tele2 a Vip da nije definiran pa ako pustaju
ovoliko ostaje onoliko itd... srolaj gore i pregledaj si detaljno silazne i ulazne frekvencije za svaki dodeljeni spektar jer jedan operater u teoriji
moze imati zakupljeno i 3 pod-spektra na 800 ili 1800MHZ spektru razlicite sirine frekvencija u kojoj emitiraju !
edit: jedina razlika je sto smo gledali razlicitu tablicu cini se... na mojoj Vip emitira u sirini 10MHz na 1800MHz a u tvojoj na 17.8MHz
tako da sam taj podatak napisao krivo medjutim on ne utjece opcenito na raspravu oko sirine frekvencija emitiranja.
<table class="NormalTable"><tbody><tr><td width="200">
</td></tr></tbody></table>