Pozdrav. Ovo pišem s aspekta poslovnog korisnika i pitam upućene ima li tko kakvo iskustvo sa 4g backupom na Tcom adslu/optici za poslovne korisnike? Naime, imam 4g huawei backup stick kojeg smo kao poslovni korisnici dobili uz tcomov modem/router koji je u bridge modu i na net se spjam sa mikrotik routerom, naravno preko pppoe konekcije.
Sada, zanima me može li se nekako taj 4g usb modem od tcoma uspješno raditi i ne nekom routeru koji nije od tcoma, konkretno mikrotiku ili nekom trećem. Naime, 4g modem uobičajeno se ne "želi" spajati na web i po definiciji trebao bi se spojiti samo ako osnovna pppoe veza ne radi. Ja sam probao testirati na način da sam na našem routeru (mikrotik) manualno prekinuo pppoe vezu i na taj način nedvojbeno nije bilo neta, ali se niti u toj situaciji tcomov 4g usb stick ne spaja na interenet nego i dalje ostaje nespojen. Izgleda da stvar funkcionira samo preko tcomovih routera (ZTE...).
Zna li netko možda u čemu je kvaka? Kako natjerati 4g usb modem da se spoji na net kada pppoe veza ne radi u situaciji kad se ne koristi šrotex router od tcom-a već neki drugi router? Što je to specifično u odnosu na normalni router podešeno u tcom routeru da se 4g backup veza uspostavlja samo preko njega, a ne uspostavlja se kod normalnog routera?
Hvala na idejama i pomoći unaprijed!