Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.09.2017., 18:35   #31571
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Posljednja 2 dana vozio Peugeota 208, Puretech 82ks i moram priznati od sveg trojca (Polo, Clio) mi isplivao kao favorit.
Iako ima najslabiji motor, benzinac bez turbine, nekako od 4 osobe, svi bi odabrali taj auto za putovanja. Uvjerljivo najbolja sjedala gdje me čitav dan u autu nije počelo rame boljeti (a nema auta di me nije bolilo, čak i više klase), najpregledniji i najlakši za vožnju, parkiranje (tu je Clio najgori), interijer solidan (Clio opet najgori sa onim ekranom na sredini). Ovjes taman pogođen, jako udoban, iako mislim da je Clio išao finije preko ležećih, pogotovo prednji kotači.
Mjenjač fino klizi, mada sam imao osjećaj kao da je peta brzina pola centimetra previše u desno. Prve 4 brzine fino pogođene, auto lijepo vuče i od niskih okretaja, mada se od 3300rpm osjet da povuče još bolje.
Lagan i sa 2 osobe se ne osjeti razlika neka radi motora, ali kad nas je bilo 3 unutra, tu se auto već mučio sa brzinama preko 100kmh. Klimu upalio i po gradu se ne osjeti da je upaljena (a tu moj Megane sa 1.6 motorom itekako osjeti klimu)

Zagreb - Ljubljana i malo uokolo, te nazad, 420km, većina autoput 120-130kmh, prosječna brzina je bila 100kmh jer je bilo i otvorene ceste, kaže potrošnja po BC-u 5.6L/100km. Na točenju je pokazao 5,9L/100. Stvarno super rezultat za benzinca i te brzine i 3 osobe.

Minusi:
- mali i nepravilni volan (mada ajde, nakon 10min sam se naviknuo na njega)
- auto u leru ima vibracije koje se osjete. Ne jako, ali dovoljno da ih skužim na prvu. Fabija sa istim motorom (3 cilindra

Kakav je nakon 100 000km i 5 godina ne znam.