pitanjce malo,
proširih si videonadzor , neke kamere su stigle neke su u fazi stizanja, ove koje imam rade, ali rade INDIVIDUALNO, no kad sve skupa dodam u isti softver onda stvar uvijek na istoj kameri - ne radi.
marke su naravno shitmedinčajna.
sve su 720p IR .
znači ovako ide stvar, trenutno imam 2 kamere na kabelu, 2 na wifiju.
kad svakoj od njih pristupan preko browsera, sve radi, 720p real time ide glatko (mada sam, zbog malog bandwidtha, podesio na 1fps, pa je to oko 512kbps).
kad otvorim milesight vms , žične kamere otvori odmah, a od 2 bežične jednu nakon cca pol minute nakon čega ide glatko, dok drugu otvori nakon možda 5 minuta, radi kraće vrijeme, pa se freeza, pa izjavi disconnect, reconnecting i tako pol sata, i u krug.
ako istu kameru spojim kabelom na mrežu, otvori ju odmah i radi.
mislio sam da je bandwidth preko wifi-ja u pitanju, no ide oko 10/10mbita.
kroz browser ide glatko 720p 25fps ako tako podesim. kroz aplikaciju - umire.
topologija: 2 kamera lan kabelima na AP koji je u client modu, koji je spojen na glavni mikrotik doma bežično. ping je uredan, no packet loss, 2ms.
prilikom podešavanja sam sve spojio na lan kabelima, default settingsi su 2mbit 720p, i sve otvori odmah. kako ih bacim na wifi, krene umirat.
nakon adaptacije kuće ide lan kabel do kamera, ili rado powerline s obzirom da napajanje ide podzemnim kabelom koji je spojen u stanu.
može i preporuka za neki drugi free softver.