Glupava su Vam prepucavanja ...
Nogomet je odraz stanja u cijeloj "državi " i sistemu i teško je ljudima uprijeti prstom u nešto što su oni stvorili - neki manje neki više (totalna korupcija i nepotizam...) i nakon toga mnogi pokušavaju od toga pobjeći.
25 godina sam navijač , prošao sam brdo utakmica sa reprezentacijom , grizao se na svaku grešku izbornika ili igrača, izvukao živu glavu u određenim situacijama usred izgreda, smirivao nadobudne huligane (najžešći su oni kojima je navijanje samo jedan mali dio života ili nacionalističke budale...) , provodio se kao nikada u životu (npr. Portugal 2004 ...) i mogu reći da danas me uopće ne pogađa stanje u hrvatskoj reprezentaciji.
Na što da se živciram , na realnost da ljudi se doslovno sprdaju sa narodom , a narod i dalje šuti i klima glavom. Gledao sam utakmicu u kafiću i ništa me nije tagiralo ni loša igra, ni slabo zalaganje niti trenerove izjave jednostavno družio sam se sa prijateljima popio pivo pojeo kokice i ajde kući (uf kako gordo ovo zvuči oko repke koda sam postao prosječni američki navijač...).
Imaginarno je pričati o nekom izborniku dok god se ne dese promijene na drugim poljima u nogometu i općenito Hrvatskoj.
Idealno bi bilo da npr. se sastavi stožer sa :
Prosinečkim , Bišćanom , Bobanom pa čak i Jeličićem uz možda čak i stranca trenera npr. Keka...Samo ovo je san , a stvarnost je nešto drugo.
Sa onakvim igračima mi smo se trebali prošetati skupinom , ali kada podjele i mafija zavlada teško je sve to dovesti u red. Nema reda , nema ideje, nema želje i storena je jedna apatija koja se prenijela na repku. DA možda smo krivi i mi navijači što smo digli ruke od svega i što su ekstremni prevladali pa su samo išli izgredima u korist vrha , ali dok god se ne desi sinergija između navijača i igrača teško će tu biti sreće. Turci su dobili utakmicu samo na tu kartu , kvalitet NEMAJU!
Problem Čačića što je on jednostavno ekstra limitiran i ne zna postaviti igru (dobro znamo tko mu to određuje...) premalo rizika , igra na sigurno , neiskorištavanje potpunog potencijala reprezentacije... Igrati praktički sa jednim napadačem sa onakvim igračima je izrazito kukavički i ako se budemo plasirali u Rusiju opet će nam se desiti debakl tipa Brazil gdje smo pred nikad jadnijim Brazilom skinuli gaće...