View Single Post
Staro 06.09.2017., 23:55   #859
rudi1
Registered User

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor lit Pregled postova
Ljudi pa šta nije već bilo jasno prije X mjeseci da se ne kupuju riseri sa molexom, zašto su izbacili v.007 ? upravo zato jer se ne koristi molex više.
Ali vidim da ljudi i dalje kupuju stare verzije....

Pozdrav svima.

• Konektori su uvijek problem kad se radi o većim strujama. U poslu, kad god sam imao problema s prekidanjem na molex konektorima ili sličnima, to je završilo cvikanjem cijelog konektora i lotanjem žica direktno na pinove, ako nisam htio više dolazit, ili odozdo ispod ploče na lemna mjesta. Nijedno ni drugo nije lijepo, ali jedino radi. Ne kažem da to morate i vi raditi (teško ćete kasnije prodati takvu grafu , iako je potpuno ok.
  • Problem kod molexa nije uvijek mž kontakt pin - socket, osobito ako čišćenjem, struganjem, šmirglanjem kontakata ništa ne dobijete, nego mjesto gdje su zakrimpali blankiranu žicu. Previše sam puta po---io tu foru. China man zakrimpa preko izolacije i na tri licnice. Stisnut kliještima bolje ili zaliti tinolom.
  • A kako ne bi nagađali uzalud i lamentirali samo po simptomima, zašto ne uzeti voltmetar ili skop pa pogledat taj dc napon na grafi ali sa strane lemnih mjesta. Kao ref. minus instrumenta uzeti jednom šasiju, drugi put tu masu na 6/8 pin konektoru. Trebalo bi bit isto. (savjet: našiljiti vrh pipalica kao igla da ne skliže) Ja sam malo measurement freak, ali 11.6 do 11.7V je ok, na skopu ravna crta s malo šuma.
  • Lako možete izmjeriti i pad napona preko cijelog 6 ili 8 pinskog adapter kablića za grafu. Sve preko 0.1V je sumnjivo. Pad napona i problem ne mora biti samo u žutoj, +12V žici, jednako i u crnoj - masi.
  • Ako mjerenjem izmjerite stabilnih 12V (malo manje) napon na 6/8 pin power conn na grafi, koji se ne mijenja kad se tresu konektori, onda bar znate da prblm nije u napajanju grafičke.
rudi1 je offline   Reply With Quote