Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.09.2017., 13:00   #31495
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Kako sad ovakvo pitanje sto pojednostavnit i probati objektivno odgovorit. S obzirom da sam 3 godine kupovao rabljeni auto, mozda mogu par hintova dati.

1. Financije, čini mi se da ti je buđet solidan.
2. Veći je rizik uzimati rabljenog dizelaša za razliku od benzinca. Nikad nebih uzeo dizelasa sa 150 hiljada km. Cisto jer mi to povecava rizik.
3. Nemoj slusati mehaničare/šoderaše/rentacar "profesionalce" i slično.
4. Ja sam gledao samo JDM, ovo drugo me uopce nije zanimalo. Malo si razmisli, kaj ti se sviđa, kaj bi htio.
5. Regaj se na forum tog proizvođaca i dobit ces tonu informacija. Ja sam u to vrijeme kupovine bio regan i aktivno pratio 2 hondina foruma, 1 toyotin i 1 mazdin forum i stvarno sam znao sve o modelima koji su me onda zanimali. Naravno da ni to nije garancija da ces kupiti auto koji te nece zajebavati.
6. Svi kilometri se mogu krivotvoriti. Jedini koliko toliko siguran nacin za provjeru je u ovlastenom servisu za vrijeme trajanja garancije + potvrda iz tehnicke radne stanice.
7. Svaki potencijalni auto moras provjeriti prije kupnje. Ja sam provjeravao auto tako da bih se dogovorio sa covjekom u ovlastenom servisu, napravio bih dijagnostiku i kompletan pregled auta. Oko 200 kuna bi me to izaslo. Sljedeci korak bi mi bio dogovorit se sa covjekom kod mog automehanicara ali jebiga taj korak nikad nije dosao
8. Ako imas srece onda ide uzivanje u voznji

P.S da samo napomenem nakon 3 godine traženja i budgeta od 16 hiljada ojra kupio sam novi auto
Master_Hrc je offline   Reply With Quote