Neznam koliko je bila profitabilna kad je racun za igru bio oko 100m dolara (
LINK). Em je lose prohvaceno od igraca, em su je recenzije popljucale, izaslo sa tonom bugova od kojih su samo neki popravljeni, em je prestao ikakav razvoj na igri.
Znaci mrtva investicija u manje od godinu dana, zadnji patch, nema DLCa, nema nista, sami Bio/EA su rekli da je igra i sve oko nje stavljeno na policu.
ME2 je prodao 2m kopija u prvoj sedmici.
ME3 je prodao 3.5m u prvoj sedmici, a 6m sve skupa, razvoj je kostao 40m.
MEA se procjenjuje da se prodala u 2.6-3m primjeraka (pitam se jel se broj refundiranih racuna).
Kazu da je MEA zaradila 111m dolara..... ako je profitabilna zasto onda nema DLCa za 5-10-20$ kao sta je bilo za ME2 ili ME3? Kao orjentiraju se na Anthem, jer bioware/EA nema dovoljno ljudi il 3rd party studia da naprave jos 2h contenta. I jel im trebamo vjerovat da je MEA stvarno toliko zaradila? Vjerovali smo i da nece bit RGB endinga i "your choices will matter" sranjima. Ako se uzme da ce takve ciganske firme lagat da zadrze vrijednost dionica.
To je EA. Svaka fransiza se cjedi do ZADNJEG centa. DO ZADNJEG. Ako su oni, sta se kaze, pulled the plug na igri, to dovoljno govori izmedju redova.
edit: samo za usporedbu, Witcher 3 budget je bio 81m. A ima contenta za par stotina sati igre.