Fenix i Spartan su najmanje smartwatch (ako zanemarimo notifikacije, drugo nista nema neke veze sa smartom), to su prije svega standalone sportski satovi s adekvatnim funkcijama (appovi, profili, integracija sa fitness servisima, nema potrebe za uparivanjem sa mobitelom). Moto Sport je recimo vise smartwatch ovisan o mobu + elementi sportskog sata.
12h u gps modu je odlican rezultat. Gps je aktivan samo kada snimas aktivnost (znaci ako 12h vozis bajk ili planinaris). U standby-u ti satovi sa upaljenim bt-om (za notifikacije) drze vjerojatno 20ak+ dana.
Fenix 3 je solidan sat, ali imho ogroman na ruci za svakodnevno koristenje (kad ga stavim sjebano mi je nositi trenerke ili jaknu, kosulje nikako ne prolaze preko sata). Spartan je jos veci. Nemam Fenixa, samo sam ga isprobavao kad sam kupovao svog FR230 prije godinu dana.
Mozes si pogledati Garminove FR630, FR935 i sl., imaju nizi profil, skoro pa iste funkcije osim ako ne trazis nesto specificno za Fenix seriju.
Imho ako ti je bitniji sat i smart, a tek na kraju sport, mozda ti se nece svidjeti ova domena satova. Koristim FR230 svaki dan, nemam sta na njemu radit osim pogledati koliko je sati i prognozu. Ako diskonektam bt onda pokazuje samo sat