Citiraj:
Autor FitzTN
U petak je prestalo raditi preko pola programa na starom Albisu 7742 s porukom da nije aktivna pretplata za programe.
Morao sam spojiti novi Albis 8080, ali proradio je tek nakon duljeg natezanja sa SZK, resetiranja routera i svakih čuda. Na kraju se čini da taj Albis ne zna ili nije namješten tako da zapamti svoju IP adresu već mu treba DHCP dodijeliti istu. Ako ne dobije IP adresu uopće se ne boota već samo stoji Amis TV loading... što je ekstremno glupo jer stari prijamnik javi kad nema vezu.
U routeru DHCP nije enablan jer je router u bridge modu, pa da STB radi treba ga enablati, startati STB i onda disablati. Nakon toga STB najbolje ne gasiti, već samo u standby. Tako je barem kod mene... 
|
Meni se to desi svako malo.
Kod mene je slučaj da router izgubi vezu (mislio sam da je u pitanju onaj ciklus od 24 sata pa ponovna dodjela IP adrese), ali nije. Router random gubi vezu i ponovno se spaja. Kad se to dogodi, STB poblesavi i dobijem samo programe u osnovnom paketu (extra + HBO ne rade). Nakon toga moram ugasiti STB pričekati par minuta i ponovno uključiti da potegne sve aktivne pakete programa. U rijetkim slučajevima moram zvat SZK. Radi se isto o optici.
I da, poslali su mi izračun penala za prijevremeno raskidanje ugovora (1.804,00 KN). Izgleda da budem još malo kod njih.