Source:
link
---
Već neko vrijeme škicam gaming monitore, u smislu da se obogatim višom frekvencijom osvježavanja.
PS 27" rezolucije 2560x1440 mi je nekako sweetspot, to je svojevrsni uvjet. Nikakav ultrawide ili curved ne dolazi u obzir
Čitao i gledao sam desetine recenzija i na kraju bih volio čuti što PCe ekipa kaže o odgovarajućim monitorima.
Na prvom mjestuje Asus PG279Q. Svi reviewi ga hvale ali kad se malo iskopa mišljenja i problema s raznih foruma, skoro pa ispada da su revieweri dobivali cherry picked modele. Ghosting, blur, bleeding, sve što zapravo ne spada u monitor koji košta ko bubreg.
Skoro pa isto vrijedi iz a Acer Predator XB271.
Kako mi ne trebaju mi dva velika monitora za moje potrebe, monitor bi bio i zamjena sadašnjem 3007WFP. Dell je inače super i mana mu je manjak priključaka (samo DVI-D, RGB ne računam ko normalan moderan priključak) i non-gamer-friendly niski refresh rate s današnje točke gledišta. Ak ćemo bit picajzle, jako grije (uslijed cuclanja više struje) i nema nikakav OSD.
Ima li netko te 27" IPS gaming monitore i može li reći koju pametnu?
EDIT: U međuvremenu se pojavio i odgovor za Acer, ali "dobar monitor" mi niš ne znači