View Single Post
Staro 26.08.2017., 21:19   #2011
leonardo
Premium

leonardo's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Taj Samsung serije 5 je bio (a vjerojatno još i stoji) u trgovini Sancta Domenica u Splitu, a ne u Pevecu. Točnu oznaku modela nisam zapamtio. Full HD rezolucija bi mu još trabala biti prednost u odnosu na UHD zato jer mora kreirati (izmisliti) manje piksela. Kao što sam rekao slika je bila neopisivo loša i još gora od toga. Kada sam rekao trgovcu da je slika na njemu po meni sve samo ne prihvatljiva, rečeno mi je da je to ipak početni model Samsunga.

Grundig je njemačka marka TV koja je ugled stekla prvenstveno zato jer su radili proizvode koji su napravljeni da traju. Problem je bio što nisu bili toliko ekonomski isplativi. Onda se netko pametan sjetio zašto nebi ugrađivali jeftinije komponente. I tako su odabrali Philipsa. Nakon nekog vremena televizori su se počeli kvariti. I ja sam imao jednog takvog Grundiga sa Philips komponentama. Badava ti je što je procesor i glavna elektronika bila napravljena tako da je bila elektronički zaštićena kao lički medvjed kada su se stvari oko njih masovno kvarile. Naravno prodaja takvog Grundiga je opala i od gašenja ga je izvukao turski Beko kojemu je trebalo ime. Iskreno neznam što sad turci ugrađuju u te svoje televizore, budući da mi je Grundig trenutno dosta nisko na listi kupnje, ali da je slika na nekim televizorima bolja od jeftinih Samsunga svakako stoji. O kontroli proizvodnje Samsunga koji dolaze iz istočnog bloka ima dosta govora na internetu.

Zadnje izmijenjeno od: leonardo. 27.08.2017. u 00:53.
leonardo je offline   Reply With Quote