View Single Post
Staro 24.08.2017., 00:53   #6673
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Pokušao sam bratu riješiti problem sa stalnim padanjem brzine na wi-fi kupnjom powerline bez wi-fi. Na žalost nisam uspio. I kod routera i kod računala utičnice od struje se u biti produžne letve sa više utičnica , ali direktno u zidu.Stan je novo uređen i sada to svi tako stavljaju, ali za powerline je to smrt. Između te dvije točke se nije htio uopće spojiti. Nakon par pokušaja ručnog spajanja dobio sam brzinu oko 3 Mbit/s!!!! Već nakon par minuta je opet puklo. Kad sam taj kod računala odnio u drugu sobu, ali u utičnicu u zidu dobio sam 60 Mbit/s. Problem je da ne mogu mijenjati položaj ni routera, ni računala, a samim time ni izvor struje. Za kraj sam sve odnio kod sebe i spojio direktno u zid jedan i drugi i dobio po cijelome stanu 95 Mbit/S ( 100 Mbit/ port na njima). Znaći ako su s obje strane letve, ne može se ništa. Ako je samo s jedne strane, dobije se otprilike pola brzine. Puna brzina se dobije ako su samo direktno u zidu oba dva. Iskreno to i piše u papirima da se ne spajajju na produžne kable, ali nisam imao izbora. Sva sreća pa ga mogu vratiti( to sam odmah dogovorio). Uzet ću neki router za to, pa pokušati sa njim. Jeli procedura ovakva. Na Tehnicoloru isključiti wi-fi. Lan kabel ide iz Tehnicolorovog Lan porta u ovaj novi Wan port. U novi se spojiti lan kabelom u laptop, staviti ga u AP mode i promjeniti ime mreže i pasword. Jedino me buni ovo stavljanje u AP mode. Ne znam hoče li on sam to prepoznati ili treba ručno namjestiti? Kad uđem u Tehnicolora ne vidim tu mogučnost( možda je on ni nema). Ne mislim se zezat sa Bridge modom i pozivom njima, ako bi ovako kao AP sve radilo.

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 24.08.2017. u 01:03.
Stipest je offline   Reply With Quote