View Single Post
Staro 23.08.2017., 17:36   #1399
Trekkie4
Guest

Vidim uglavnom sve dobra iskustva sa HG Spot trgovinama i ljudi se uglavnom ne žale previše. Međutim, moja priča je potpuno drugačija, evo mojeg iskustva:

Prošli pon (14. 8.2017) sam bio u njihovoj poslovnici Utrine (centar), i tražio sam mobitel Asus Zenfone Max, za kojeg je na webu pisalo da je dostupan i dobavljiv. Za razliku od većine koja kupuje online, došao sam na prodajno mjesto osobno i želio kupiti navedeni mobitel. I tu počinju problemi - navedenog modela nema na lageru. Ali eto, postoje dva druga, jedan u Puli i jedan u Splitu pa budu povukli onog iz Pule u Zg i obavijestili me kad mob dođe u Utrine.

Drugi dan se nije radilo, bila je Gospa stoga mobitel nije došao, ali u srijedu čekam poziv, međutim mobitel i dalje ne stiže... Tek u četvrtak (mislim, ili možda čak petak) stiže poziv, Asus je stigao. Opet, dođem osobno po mobitel, čekam u redu iza 10, 15-ak ljudi ispred mene i pokupim mobitel sav sretan i optimističan što sam ga napokon dobio.

Obavim još par sitnica i idem natrag doma, otvorim kutiju kad ono šok - mobitel NIJE zapakiran u najlon, očito da je već bio vađen van a kad ga okrenem naopako vidim da mu je zadnja maskica oštećena, slova koja čine logo "Asus" su počupana iz plastike. Sav bijesan i ljut zovem HG Spot i dobijem gospodina koji mi ga je prodao. Sve ljubazno i kulturno objasnim o čemu je stvar, i on meni isto tako kaže da nema problema, i neka nazovem Web Shop..? Bez ikakve logike ili razmišljanja, ja zovem Web Shop i objasnim situaciju vrlo ljubaznoj gospođi, koja me zbunjeno pita za broj računa od web trgovine. Međutim, Asus NIJE kupljen preko web trgovine, kupljen je na prodajnom mjestu. Stoga se zahvalim i zovem OPET Utrine, da vidim što i kako dalje.

Ponovno objasnim što se dogodilo, i pitam da li je moguće zamijeniti uređaj za isti ali ispravan i neoštećen. Međutim stiže novo (neugodno) iznenađenje, ovaj model je sad već dosta star i nema ga više u ponudi (niti ga je moguće naručiti) ali postoji još jedan u Splitu pa budu njega naručili i stvar riješena. Naravno, to je bilo u subotu, kad servis više nije radio... (iako u tom trenutku nisam ni znao da trebam u servis, iz konteksta sam izvukao zaključak da se javim na prodajno mjesto, blagajnu)

Prođe dan-dva i dobijem poziv od trgovine, mobitel je stigao i mogu ga pokupiti kad mi odgovara. Opet, idem u HG Spot, uđem u prodavaonicu i obratim se prodavaču koji mi odgovara da nema pojma o čemu pričam, a da je za takve stvari zadužen servis, pa neka se njima obratim. Jedini problem je u tome što servis radi do 18 sati, a bilo je 18:30 stoga sam (baš da se slikovito izrazim) "poljubio vrata" i vratio se natrag.

I onda konačno, ranije danas (prije nekih sat, sat i pol) odem OPET u HG Spot, ovaj put u njihov servis sa svim papirima, potvrdama i uputama međutim nastaje problem - prošlo je tjedan dana žalbe koje sam kao imao za prijaviti kvar, zbog čega oni sumnjaju u moju priču?! Mobitel sam im ostavio (tražili su i račun), sve ostaje u servisu i budu mi se javili kad se stvar "provjeri" Mislim, sve fino i ljubazno, i došao sam miran i strpljiv ali otišao bijesan i ljut, rekavši im (s obzirom na okolnosti) da sam trebao tražiti povrat novaca a ne trošiti svoje vrijeme i trud na igrice sa njihovim servisom i prodavaonicom. I da stvar bude još bolja, napisali su mi krive osobne podatke, prezime sa krivim slovom stoga da su mi i išli recimo slati email, ne bih ga nikad dobio! Pa ih opet nazovem i ispravim osobne podatke, da bi mi gospodin rekao kako je već sve potvrđeno i kako budem (sutra?) dobio svoj novi Asus.

Stvarno, što bi se reklo pametnom dosta! Svakako budem razmislio prije sljedeće kupovine u HG Spotu... Ispod sve te ljubaznosti i nazovi profesionalnosti se kriju veliki propusti i površnost.
  Reply With Quote