Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.08.2017., 14:58   #31315
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Fiati su majka za plin. Imam kolegu sa BRC-om u Grande Puntu (1.4 motor), 240 000km i ide ko metak. Auto isplatio cijeli.

Dosta mi je teško izvući neki zaključak iz potrošnje plina. Imam neki osjećaj da je najbolje kad potrošim tank do kraja, baš da prebaci na benzin. Sva polovična punjenja plina koja sam imao (tipa idem na dulji put pa iako sam na pola rezervoara, natočim puni) su pokazala ogromnu potrošnju, nerealnu. Kao da te pumpe mogu nagruvati više plina, kada plina ima unutra već. Ne znam kako da objasnim to bolje.

Znam da ne voli dvije stvari - kad je gas do poda, a auto ne ubrzava i općenito situacije kada se auto "muči". Tu bih rekao da nema točan podatak pa šiba malo više plina. Vjerojatno su stock benzinski injektori ipak podosta brži i precizniji od turskog Valtek 3om klona za 400kn rail...

@lowrider
Da, samo što nemam saznanja kakva je elektronika u FIAT-u naprema Marei iz 1996 koju sam vozio 13 godina i onda je ošo ECU.

Honda jedino polovna za moju granicu od 20 000€. Iako, slažem se, to bi bilo idealno jer su ti atmosferci štedljivi, jaki i dugotrajni.
Da, crveni 3ohmski Valtek su najsporiji valjda koji postoje. Vjerojatno radi njih malo "ode" i benzinska mapa pa imaš te simptome. IMao sam plin na Puntu 2 1.2 60ks, stvarno odlično složen i izmapiran, apsolutno nikave razlike plin/benzin, čak je subjektivni dojam bio da malo bolje "poteže" na plin, možda malo više momenta.

Honda mi je broj jedan za plin uz talijane.
Talijanima se elekronika motora ne "buni" kad mu u sustav dodaš još jedan ecu prištekan na motor, dok kod nekih ima tu najviše problema.

VSR kod talijana je nepoznat pojam, čak znam, neke koji su se vozili s poluzačepljenim diznama plina totalno raštelanim (rekorder s Valtekom preko 80 000km bez da su injektori dirani, reparnirani, i bez mijenjanja ikakvih filtera na plinu)

Fiat ima kompletno svu Boschevu elektroniku, ak kaj ode, krivi su švabi
Evo moje sve 4 bobine (Bosch jelte) još rade, ok skinuo sam onu plastiku da imaju više zraka.

Uf bivša Marea 1.8 16V (Hitachi elektronika motora) odvrtila ukupno preko 300 000km bez kvara ijednog dijela elektronike, od toga 200 000samo na plin
lowrider je offline   Reply With Quote