Citiraj:
Autor D1viry
De objasni kako to izbjegavaš iznenadne situacije. Po definiciji su iznenadne  .
Znam što misliš i ja isto tako vozim, ali baš me zanima objašnjenje  .
|
Po onome što vidim iz vlastitih redova prijatelja, cure i poznanika koji voze:
90% (a kod nekih je to i 99% jer voze samo po gradu pa teško mogu bambija vidjeti odjednom) iznenadnih situacija si sami vozači naprave.
-mobiteli u vožnji
-prevelika brzina
-nepažnja u vožnji (drkanje po autu, micanje pogleda sa ceste, uživljavanje u razgovor sa suputnicima)
-nemar u vožnji i nepoznavanje pravila
-svjesna vožnja neispravnog auta
Prva 3 su top faktori, by a mile.
Uz predviđanje što će ljudi napraviti (to dobiješ jako dobar osjećaj ako si u prometu kao vozač, biciklist i pješak), traume u vožnji si stvarno može čovjek minimalizirati.
Citiraj:
Autor lowrider
Ja sam na 150 000km odrađenih na plin na turbo benzincu.
SVake godine odem do Tidale da mi provjeri plinsku mapu, filter plina svakih 10-15 000km i nikad nikakvih problema, jednom sam dizne mijenjao, nisam niš reparirao i zamjenio sam serijski isparivač od 160ks+ dodatni grijač sa isparivačem od 200kW, da nema previše cijevi pod haubom
|
Ja si sam provjeravam mapu i mijenjam filtere. Platio jednom te filtere i izmjenu i sad to sam radim. Tidala mi je pokušao pomoći kad je mapa bila krivac problemu, ali svi si oni uzimaju premalo vremena za razmisliti i odraditi dobar servis. U mom slučaju, bila mu je greška što je radio novu kalibraciju, a da nije prije toga auto vožen bio na benzin da se benzinska mapa dovede u red. A na leru auto to nije sam napravio jer nije imao mogućnosti (ler nije isto kao i vakuum kad se stisne kuplung pri promjeni brzine). No, naučio sam od njega kako podesiti mapu i za to je bio odličan učitelj. Par pokušaja i sad mi već treba 10-20ak minuta da sve sam odradim.
Ja bi tak rado turbo benzinca + LPG za sljedeći auto. Ali, da sad moram birati, teško bih našao takvo rješenje za 20 000€, novo, a da znam da će plin raditi bez problema. 200 000km u takvom slučaju bih potpisao odmah!