View Single Post
Staro 21.08.2017., 12:28   #676
Dusan
Registered User

Datum registracije: Jan 2017
Imam VIPov homebox i pokućni tele2 /kojeg kći za koji dan nosi na studij u Rijeku/ i mogu reći da je brzina podjednaka kada ih spojim na iskrinu antenu p56 /pojedinačno/ ni jedan ni drugi ne padaju ispod 30 dwl. i 30 upl. Probao sam staviti karticu od pokućnog tele2 u ruter od homeboxa ZTE mf283+ i radi, znači ruter od VIPa je otključan. Lokacija Poreč. C- shadow ti si malo više prema sjeveru i biti će da ti fali Lte signala... Kod mene obzirom na broj turista nisam osjetio veći pad brzine, ono navečer ili rano ujutro dostigne i 60/30. Neku sam večer baš gledao bilo spojeno 12 mobitela /turisti+naši/ i 3 pc, sve normalno radi. Mislim da je najviše do antene, kada stavim na zte mf283 karticu pokućnog tele2 bez antene 1 crtica a sa antenom ful tj, 5 crtica jačine signala. /82 dbm-na 1800 Mhz/. Vjerujem da je ovaj ruter što daje VIP /zte mf283+/ bolji od Huawei rutera koji daje tele2 uz pokućni (Huawei B-315).
Kod mene cijelo ljeto VIPov homebox radi na 1800 Mhz, rijetko kad prebacuje na 800/2100 Mhz.
Kada otiđu turisti i VIPov homebox će se prebaciti na 800 Mhz. Na tavanu mi je ruter i trebao bih ona kliješta za skratiti žicu od antene. Imam sigurno preko 5 m viška kabla koji mi pojede pola jakosti antene, ima li tko u blizini za posuditi ili gdje nabaviti kliješta /koji im je naziv?/ za staviti 2 SMA konektora.

Zadnje izmijenjeno od: Dusan. 23.08.2017. u 07:10.
Dusan je offline   Reply With Quote