U četvrtak stigao Moto G5S Plus. Oduševljen sam, kvaliteta izrade je odlična, stvarno u ruci djeluje masivno iako je tanak. Nije pretežak iako je metalni. Led notifikaciju ima, ali je onemogućena i da bi radila potrebno je rootati mobitel što je po meni žešće debilno. Druga mana je što mi se čini malo pretih u razgovorima, s tim da to može biti zato što je na 4G mreži, ali zvuk je fantastičan, kristalno čist. Zvučnik je dolje, dosta je glasan, dosta glasniji nego stereo zvučnici na Moto G 2nd gen. Čak ima nešto bloaware, ništa strašno... ima recimo app za google docs ono sheet i te gluposti, outlook i Linkedin iz nekog meni nepoznatog razloga, to je naravno disable-ano. Čim se mobitel ume u ruke, on reagira diskrentim paljenjem ekrana da bi se vidile notifikacije. Autobrightness je OK, samo mi se čini da u mraku možda za nijansu previše smanji svjetlinu ekrana, po danu pojača sasvim dobro i sve se odlično vidi. Ekran je stvarno dobar za te novce. Uređaj je brz, fluidan, responzivan i za sada sam oduševljen s njim. Više nego zadovoljan s kupnjom. Slike su dobre, kad kažem dobre... Nisu ništa posebno, ali su sasvim OK. U rangu ostalih uređaja srednje klase. Po noći se vidi šum, onako... solidno... Nije da sam očekivao vrhunske performanse tako da mi je i ovo više nego dobro.
Edit: Eh da, onaj camera bump nije toliko izražen koliko izgleda na slikama. Na slikama je mobitel dosta ružniji nego uživo.