Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.08.2017., 16:13   #31247
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ja sam isao iz Šibenika u utorak. Krenuo u 13:30. Jedino zaglavio na 15min jer sam došao par minuta nakon što se desio ovaj sudar.

Dva sata i deset minuta kad se makne čekanje. Nema teorije da bi išao bilo kuda osim autocestom. Jedini naporan dio je nakon Karlovca kad ima prometa i ljudi koji ne znaju voziti ili se maknuti pa je desna traka obično skoro prazna, a lijeva prepuna.

Jedino mi nije jasno zašto je ograničenje 100km/h (osim da me uslikaju) na dobrom komadu autoceste negdje prije ili poslije Bosiljeva. Jest da ima mrvicu zavoja, ali 100km/h je komedija za autocestu s dvije trake i zaustavnom u oba smjera, plus ograđeno ogradama sa svake strane.
I onda na 70km/h ograniče kvrgavu, usku cestu s grabama s obje strane. Da se išlo istom logikom kao 100km/h na autocesti, ova cesta ne bi smjela biti više od 40km/h.

Plus, ono što sam primjetio je da su na autocesti obično najbrži SUVovi. To mi nikako nije jasno. Dosta ih praši 150-170km/h. Na balonkama, naginju se, vrludaju, nije im bitno kakav je vjetar, a voze ciglu s centrom mase dva metra od poda.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 17.08.2017. u 16:21.
IcyTexx je offline   Reply With Quote