Citiraj:
Autor wizard0207
Pitao sam ga da li T-Com koristi postojeću nit ili provlači svoju i reko je prodajni predstavnik da T-Com provlači svoju nit. Sa niti ulaze iznad vrata od stana i povlače do kud treba. Veli da koriste neke prozirne ili bijele i da se uopće ne vide po zidovima (Amisova nit je u podžbuknoj kanalici, ali mislim da su nekaj zeznuli radnici kod renovacije i da više ne mogu iskoristiti tu kanalicu).
Sad ne znam ovo za zgradu, al kad idem na njihove stranice i gledam dostupnost optike (po adresi) piše da je dostupno.
Radi se o kvartu Utrine (Novi Zagreb), a zgrada je limenka i puna je kanalica (valjda od svih operatera) 
|
HAKOM ima proceduru po kojoj onaj ko prvi postavi optiku u ulazu mora na zahtjev drugog operatera omogucit koristenje tog optičkog kabla upravo da se izbjegnu dvostruke ,trostruke kanalice itd.Ali posto jedan operater daje svoju nit drugom operateru onda za to trazi naknadu a cijene su nebulozne....T com za jednu opticku nit trazi 70kn/mj,dok ViP davanje niti drugom operateru naplacuje 99kn. I sad ako ti imas 3u1 paket od T-coma preko vipovog optickog kabla za 200 kn a t-com mora dat od te cijene 99 kn vipu normalno da ce onda radje svak vuc svoju optiku!