Preselio se u novi stan i u njemu dvije tošibe inverteri. Stan je napravljen 2007, i klime su vrlo lijepo izvedene, znači samo unutranja jedinica na zidu, nema nikakvih kanalica i sličnih stvari koje dolaze kad se klima naknadno ugrađuje.
Pretpostavljam da se radi o multi splitu, u dnevnoj je unutranja Toshiba RAS-M13NKCV-E (nazivno 3,5kw) i onda hladi cca 28 m2, a u spavaćoj je Toshiba RAS-M10NKCV-E (nazivno 2,5 kw) i ona hladi nekih 11m2.
Klime odlično rade, tihe su, na "dodir" pusu dosta hladno, ne smrde, na brzinu pogledao filtere, doslovno začepljeni, tako da sutra ide detaljno čišćenje filtera, provjera stupnja zaprljanosti ventilatora i tave. Ali posto nemam nikakvih problema ovako na prvu, vjerujem da ce i dubinska inspekcija to i potvrditi. Naravno, sve samo dobro počistiti.
Iskreno, ne znam gdje se nalazi vanjska jedinica, pretpostavljam negdje na krovu, pa me zanima jel postoji mogućnost da s nekako sazna koja je vanjska isla u ovakav multi split? Za unutranje sam si skinuo service manual, volio bi da ga imam i za vanjsku.
I drugo pitanje, jel ima smisla kad prođe ljeto, zvati majstora da provjeri tlak plina i evenetualno ako jos nesto treba provjerit, čisto iz razloga sto su klime stare 10 god, preventive radi?