Citiraj:
Autor Prezime
O cem ti pricas???
IP mijenjas bez obzira na DHCP (range) koji moze biti i iskljucen, pa svejedno mozes promjenit IP adresu routera. To gdje neko smjesta pojedine funkcije je bespredmetno komentirat, a o streljanju razmisli prvo sebi u glavu, jer ne razumijes jednostavne i jasno napisane recenice popracene jasnim slikopisom 
|
Da bis shvatio moje zgrazanje da se promjena ip adrese BVI interfacea mjenja u DHCP kartici a ne obratno moras prvo razumjeti kako to sve radi.
Ti s jedne strane imas Wifi interface, s druge strane imas eth0,1,2,3,.... Ethernet 802.3 i 802.11 samo zvuce slicno no nisu. Najcesce tada zbog toga imas bridge interface koji pakete sa wifia premoscuje na ethernet interface. Tu dolazi DHCP koji daje ili nedaje ip adrese BVI interfaceu. No mozda ces imati i VPN virtual interface (i DHCP scope za to). Pa ces mozda imati sekundari SSID za koji pak opet mozda imas neki drugi dhcp scope i mozda pak treci bridge interface. Tom analogijom ja bi morao za svaki interface imati DHCP karticu da bi mu promjenio ip addressu? Stanje u svim normalnim WiFi routerima je upravo suprotno ili ti obrnuto za 180. Za svaki interface mozes ili nemoras omoguciti DHCP scope.
No na stranu sve to, ako je nekome logicno i bespredmetno raspravljati mjenjanje lokalne ip adrese pod karticom "DHCP", skoro da se sam sebi cudim zasto ovo uopce pisem toj istoj osobi.
Jos jednom onaj tko je zamislio da se interfaceu mjenja ip addressa u kartici DHCP, stvarno je zasluzio sav gnjev mrezasa ovoga svijeta.