Autor partwish
S Motorolom ti je stvar jednostavna. Više nego solidan hardver, gotovo čisti Android bez bloatwarea. Imaš od jeftinjaka za 110€, pa to flagshipa od šta ja znam 600€. Uvijek bi prije uzeo Motorolu nego Xiaomi, prvenstveno zbog softvera s kojim se ne moram zaje..., evo s ovom mojom koju sam naručio dolazi 7.1, sigurno ću dobiti i Osmicu. Dok je Motorola bila Google-ova, ažuriranja su bila i puno brža, recimo moja sadašnja Motorola 2nd gen je došla s Androidom 4.4, stigao sam do 6.0. Ja sam gledao i Huawei P10 Lite, gledao sam i Samsung Galaxy A5 2017, Honor 6X, ali sam se odlučio ponovno za Motorolu. Huawei P10 Lite je 2400kn, Motorola je 2035kn. Motorola ima Android 7.1, P10 Lite ima 7.0, Motorola ima display 5,5, P10 Lite 5,2, Motorola ima Snapdragon 625, P10 je na Kirinu. Kirin je slabiji, pogotovo u GPU dijelu. Galaxy A5 2017 košta 3000kn u trgovini... Honor 6X je nekih 200€ bio na Amazonu, ali isto je lošiji od Motorole u hardveru, na bend testu puca ko kokica itd. A da sam uzimao Moto G5 Plus koja je 5,2 inča, opet bi bolje prošao nego s ovim telefonima jer je cifra nekih 1850kn za taj mobitel, što je dosta manje od konkurencije, a hardver je isti kao i kod Moto G5S Plus.
Motorola ima sjajan bang for buck, zato sam ju uzeo ispred ovih koje sam nabrojao... Nemam ja ništa protiv konkurenata, ozbiljno sam ih razmatrao... Ali za mene je Motorola ipak puno bolja opcija.
|