View Single Post
Staro 14.08.2017., 19:14   #1
Nemesis777
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2011
(riješeno) Velik pad FPS-a nakon 1,5 min provedenih u igrama

Dakle ovaj veoma specifican i zanimljiv problem poceo mi se dogadati prije par dana nakon instalacije i pokretanja jedne odredene igre...

Problem je taj da nakon minut ipo provedenih u igri frame rate padne za nekih dobrih 30-ak FPS-a. No cim pomaknem mis ili pritisnem bilo koju tipku na tipkovnici frame rate se vrati u normalu, no samo da bi opet za nekih minutu pao za 30FPS-a. (Igram na gamepadu)
Ono sto je zanimljivo je da mi se sada to događa i u nekim igrama koje su mi do sada radile savrseno i bez ikakvih problema, no sada i u njima nakon minut ipo padne frame rate.
Ono sto je jos zanimljivije je da se to ne dogada u svim igrama vec samo u nekim, no sve te igre u kojima se to sad pocelo dogadati su radile do sada vise od pola godine od kad su bile prvotno instalirane bez ikakvog problema. Tipa od 15 igara koje imam instalirane problem se dogada na njih 7.

E sad meni nikakva pametna ideja ne pada na pamet do cega bi ovo moglo biti, ali mislim da nije do graficke, jer da je do nje pretpostavljam da bi problem bio na svim igrama i da bi problem bio konstantan. Pretpostavljam da s obzirom da igram na gamepadu, sto znaci da automatski ne diram mis i tipkovnicu se nakon minut ipo ne diranja nicega sistem prebaci u neki idle mod koji onda spusti radni takt ili procesora ili graficke ili memorije ili cega vec.... zasto se to sad odjednom pocelo dogadati nemam pojma.

Probo sam instalirati najnovije drivere (iako ako su igre radile na prijasnjem driveru bez problema onda znaci da nije do njega), obriso prasinu sa ventilatora graficke i procesora, probo reinstalirati iste te igre, neke tweakove u ssstemskim postavkama sam napravio koje sam naso na youtubeu gdje su ljudi imali slican ili isti problem no nista nije pomoglo, skeniro sam cili komp sa antivirusnim, Ccleanerom i Malwarebytesom i obriso sva sranja sto su ih nasli ali nikakve promjene...
Takoder sam testiro graficku i preko FurMarka, no tamo je takoder identican problem... Test ide bez ikakvog problema minutu ipo i tocno nakon minut ipo padne frame rate, kad pomaknem mis vrati se u normalnu, pa opet nakon minut ipo itd.... Temperature procesora i graficke je u redu...

Ako je imo iko slican problem ili ima neku ideju do cega bi moglo ovo cudo biti nek pomaze

Zadnje izmijenjeno od: Nemesis777. 14.08.2017. u 21:06.
Nemesis777 je offline   Reply With Quote