Gle, puno pitas, a malo znas
Mogao si napisati koju memu imas, dal ti je proc otkljucan (kad mu mjenjas mnozitelj dal se stvarno promjeni frekva)...
Ako je memorija DDR400 onda mora raditi na 400Mhz (ali i ne mora, npr. losi kingmax) pa ti mozda zbog meme nece bootat (inace, ak ti ne boota, probaj drzat insert tipku, mozda nes morat resetirat CMOS kad ti se ne boota)...
A mislim, ti isto, odma puknes na 200 FSB pa se cudis zakaj ne radi...
Nece svaki 2500+ Barton raditi na 200 pri defoltu...
Probaj ovak, prvo olabavi tajminge memorije sam tak da stavis u postavkama za memu na expert i onda stavis memu na 2,5-4-4-8 il 3-5-5-10 (posto nisi reko koju memu imas, nemrem preciznije rec)
i onda malo po malo (po 5 ili 10Mhz) pomici FSB i testiraj (najbolje sa OCCT-om ili Prime-om koji malo duze traje)
Kad dodjes do djela kad nije stabilan, ili povecaj napon ili ostavi zadnju stabilnu postavku, sve ovisi koliko os napon dizati...misilm da je 1,7V ili cak 1,75V uz neko malo bolje hladjenje OK (al nemoj me drzati za rijec)...
Kad dodjes do nekog, tebi najboljeg omjera frekve proca i njegove voltaze, probaj naci najbolje tajminge memorije...i to je to...najbolji OC kako bi Kova rekao...
Inace, moj primjer (masina koju sam ima prije venica):
barton 2600+ (11,5x166=1917Mhz) otkljucan
Kingmax DDR466 - najbolji omjer latencija i frekve je bio na 225@2,5-2-2-7
Soltekica koja je mogla povuci 225Mhz bez dizanja napona na NB-u (VDD)
Posto je barton bio otkljucan, a memorija je isla daleko, mnozitelj je smanjen na 10,5 kako bi dizao FSB (jer memorija moze pratiti FSB), a nasao sam da je najbolji omjer FSB i Vcore-a na 210 (za to, 10,5x210=2200 je bilo potrebno 1,625V Vcore-a sto je manje nego defolt)
Kao sto vidis, imao sam srece sa procom jer je bio otkljucan i isao je do 2,2Ghz...
Tako da sam na kraju ima komp na 2,2Ghz (10.5x210, CPU:MEM=1:1, latencije meme na 2,5-2-2-7) sa svim voltazama na defolt osim Vcora koji je bio ispod Vcore-a (Defolt je 1.65V, a moj je bio na 1.625V)
Ja sam isao na foru da dobijem sto veci OC a da ne trebam dizati napone...kao sto vidis, uspjelo mi je...dobio sam 300Mhz uz cak snizeni napon...
OC-anje nije lagano, barem u pocetku
Oprostite na duzem postu...
EDIT:
1. ako si pocetnik u OC-u, neznam dal si procitao Kovin sticky na podforumu Overclocking
2. Pobogu, zakaj si stavio thread u NVIDIA podforum:confused:, zamoli moderatora da ga prebaci u Overclocking
3. Napisi konfu (cijelu) koju imas