View Single Post
Staro 14.08.2017., 02:44   #43
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
@Bubba

Sta sad ? Jel se p0rn moze ili ne moze gledati i encodirati na Ryzenu ?

Oce mi Handbrake ili MeGUI srokati se nakon 7h encodea a ostalo jos 1h ? To mene zanima a ne neke linux phickarije
Nisu "Linux pickarije", obzirom da se ista stvar dogadja i na W10 kada se koristi WSL. Pitanje je kako zelis tumaciti tu cinjenicu, ali obzirom da je WSL samo CL i sluzi kao zamijena za SFU, za pretpostaviti je kako je greska nevezana za kernel sam po sebi (bilo ciji, odnosno specificno Lixnu/BSD u kojima je za sada otkriveno). Hawkerova shizofrenija o "zasto ne bi jednostavno vjerovali AMD-u" tu pada u vodu jer oni tvrde da je problem iskljucivo vezan za Linux. A nije. Mislim, ocito, jel.

S druge strane, imas i GMP lib koji ne radi dobro na Ryzenu (a radi se o specificnoj userspace knjiznici koja je ASM optimizirana), tako da je pitanje kada ce isplivati jos nesto. Zanimljivo, R5 1500X se plasirao tocno izmedju HW-a i BW-a na slicnim frekvencijama, a zaista stoji duplo manje novaca. S time da je bio kompajliran s amdfam10 arch flagom, sto ce reci da za taj procesor uopce nisu ni poceli raditi optimizacije. Minulim radom i pracenjem GMP-a i njegovog razvoja sam prvi puta i cuo za probleme s Ryzenom, koji su onda iskuljavali i na drugim frontovima. Ali pazi, performance wise - vrlo zgodno, cak dapace, base testovi su bili nesto bolji od BW-a, dok je marginalno kaskao u app testovima (RSA i Chudnovsky). Mislim da je ukupno kaskao nekakvih 10% za BW-om, a napominjem, BW ima vlastite optimizacije (daklem, izvucen je maksimum iz chipa). Zamisli, "hvalim" AMD. Kada bi jos Hawker znao u kakvim sam prisnim odnosima s njima, vjerojatno mu ne bi skidali ludjacku kosulju ni na ovo kratko vrijeme koje trosi nicime ne pridonoseci zajednici.

OTOH, ako se sjecas AMD-ovog buga prije 10ak godina vezanog za TLB, unatoc cinjenici da nije (toliko strasno) dramatican kako zvuci na prvu, obzirom na use caseove koje je pogadjao (Xen + Windowsi, IIRC), nekako imam osjecaj da nije bas puno "pomogao" AMD-u u probijanju na trziste. Posao te nece pitati hoces li potrositi x ili 2x na hardver ako znas da ce raditi, a ponavljam, Hawkeri i njemu slicni ne donose AMD-u Bog zna kakve novce...

Ruku na srce, o ovom problemu AMD se ponio, onako... skoro pa Intelovski.

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Nece valjat za onih 1% cudaka i Bubu nakon jos jednog neuspjesnog koitusa sa PCem.
Ne preskaci terapiju.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote