Na određenim dionicama autoputa postoje mjesta sa 3 vozne trake i jasno naznačenim minimalnim brzinama kretanja. Opet se to ne poštuje i stvaraju se kolone. Obično se kolone u obje trake rasčiste kad se makne desno majmun koji vozi 80/90 na dionici gdje je 130 ograničenje. Nema upaljena sva 4, a i da ima, morao bi biti u desnoj traci. Pišite i mislite što god želite, ali takvi majmuni stvaraju gužve i uzrokuju nesreće.
Jedno je zakon, a drugo je normalno i logika. Činjenica da se takvo ponašanje ne kažnjava ne znači da je to normalno. Samo se ne kažnjava.
Bilo mi je ekstra drago kad je naišao nekakav crni suv sa rotirkama i svi mu se maknuli, osim jednog majmuna. Vrlo brzo su odlučili da ipak ne moraju baš odmah stići na odredište i da imaju vremena kazniti majmuna. Dok sam ih prolazio zaustavljene bio sam sretan kao malo dijete i mislio u sebi: "eto ti majmune p**** ti m******* glupa".
Izbjegao sam desetak sudara zbog sporih budala. Naravno da ću se i ja prebaciti u lijevu traku dok 2 auta obilaze šleper. Ne ću čekati da mu se nalijepim na branik. Naravno, prvi samo 100 na sat i vučemo se tako. S desne strane dolijeće auto i ubacuje se naprijed jer sam ostavio dovoljan razmak. Nisam bio u nikakvom prekršaju, a mogao sam naježiti. Kad ja idem obići sporije vozilo, propustim brze u lijevoj traci i tek onda krenem. Ako moram dugo čekati, onda i ja stisnem gas i vozim uz velik razmak isto kao i svi ostali. Kad obiđemo šleper, maknem se desno i pustim gas. Nikog neće ubiti 20 sekundi 140 na sat i obilaženje šlepera. S druge strane, izlijetanje sa 100 na sat pred kolonu koja ide 150, često uzrokuje sudar.