Citiraj:
Autor IcyTexx
Kršiš zakon ukoliko se u lijevoj voziš sporije od ograničenog i stvaraš kolonu, dok u desnoj nema kolone. Onemogućavaš onima iza tebe da te "preteknu na siguran način" jer bi oni morali kršiti zakon da te zaobiđu s desne strane. Također suprotno prometnim propisima (nevožnja u desnoj ukoliko si sporiji ili nema kolone u desnoj) utječeš na njihovo mijenjanje sudjelovanja u prometu na način da su oni trebali usporiti na brzinu ispod ograničene. Ako se voziš po ograničenju, onda je okej jer te nitko nema razloga pretjecati (opet bi kršio zakon povećanjem i prekoračenjem brzine), ali ne smiješ se voziti ispod ograničenja i stvarati kolonu. Ukoliko si spor u lijevoj, micanje u desnu rješava pitanje kolone i onda ne moraš stati i propustiti istu.
|
Zakon se ne krši ako se u lijevoj vozi sporije od ograničenja. Isto vrijedi i za desnu. Nema šanse da će me murija kaznit jer se vozim slavonskom 65. Ne postoji ni kršenje zakona time što pretekneš nekoga desnom trakom npr na Vukovarskoj. Ograničenje nije tu da ti kaže da se moraš vozit tom brzinom, nego je to maksimalna brzina kojom smiješ vozit. Oni iza mene mogu promjenit traku, npr desnu, srednju, koju god već i proć me. Nigdje ja nisam rekao da je ok vozit npr 30, stvorit kolonu i ne maknut se da propustiš druge. Ja samo tvrdim da se Vukovarskom, Slavonskom, avenijom Dubrovnik mogu vozti lijevom trakom koliko god hoću. To je gradska cesta, ne autoput. Dakle NE važi pravilo da je lijeva traka preticajna. Ne postoji nigdje u zakonu da se npr. na Slavonskoj moram vozit u desnoj traci. Slobodno me razuvjeri nekim člankom.
Citiraj:
Autor Dottore
Ne mogu oteti dojmu da čovjek koji ima djecu i još drsko ponaša prema nama kao neuki balavci. Treba ih upitati da li ikad kosio travu pritom udisao dvotaktola.
|
Možda čovjek ima gas masku...
Citiraj:
Autor lowrider
|
Pa aktuelno već par mjeseci, finalizirano neki dan.