View Single Post
Staro 08.08.2017., 10:13   #157
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koliko joj je bitna preciznost HRM-a, ono, ako je offset +/-5 BPM u ocitanju, ako ocitanje pokazuje povremene peakove? Treba li moci snimati HR 24/7 ili samo po potrebi? Pricamo li o koristenju za vrijeme bavljenja nekom aktivnoscu ili za vrijeme normalnog kretanja/mirovanja? Mora li biti smartwatch, sa touchscreenom? Treba li joj platforma gdje moze pratiti 24/7 monitoring ili joj je dovoljno puls ocitati u datom trenutku na satu? Koliko para imas? Puno pitanja ali vjerujem da samo s ovim odgovorima mozes puno bolje filtrirati odabir i potrebe od takvog gadgeta.

Ti opticki HRM-ovi znaju biti svakakvi, a proizvodjaci sportski(ji)h satova najcesce navode o kakvom senzoru je rijec pa je lakse izguglati kvalitetu istog sukladno nacinu na koji ga mislis koristiti. Satovi sa optickim HRM-om se moraju malo jace stisnuti na ruci, nema labavo, preciznost ocitanja ovisi o pomjeranju zapesca (ne valja ako je sat labav ili radis puno pregiba oko zapesca, treba cvrsce stisnuti remen itd), nekad se desi da u mirovanju senzor ne moze ocitati puls (senzor "cita" potkozni bloodflow pa softver ne uspije filtrirati spore otkucaje itd). Ako NIJE potreban 24/7 monitoring i trazis preciznost u datom trenutku, moja preporuka je najjeftiniji sat/narukvica a ant+/bluetoothom i adekvatna HR traka koja se po potrebi stavi. Ako treba 24/7 HRM + neka platforma gdje bi lakse pratila rezultate, onda bi gledao nesto od Garmina s Elevate senzorom u rozoj/ljubicastoj boji. I naravno ako ne trazi punokrvni smartwatch s modernim ekranima...

Primjer:
24/7 HR tracker https://www.dcrainmaker.com/2015/10/vivosmart-hr.html
Povremeni HR tracker moze bilo kakav sat odraditi, ali ako ides na povremeno + vecu preciznost onda tu racunaj i HR traku uz uredjaj. Osobno imam Garmin FR 230 (bez HRM-a) + Garminovu traku, moze se naci u bundleu i zenskim bojama.