Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.08.2017., 17:55   #30913
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
LOL, ajde sad da ne tipkam svima ponaosob.
Nisam rekao da je svatko tko kupi VW seljak. Seljak je onaj koji ovdje dođe i ciljano traži Golfa peticu TDI. Nove golfove ovdje više ni ne prodaju dizele već samo benzince. I to imaš jedan jedini motor u ponudi. Osim ako nećeš GTI ili R model uzet.

Dalje, pričao sam s par njih i to je baš taj mentalitet, švabo je to, to se ne kvari.
To što taj auto nema veze sa švabijom on niti ne zna jer dolaze kako sam rekao iz brazila i meksika. Često se po cesti vide City Golf i City Jetta modeli.
Da ne spominjem kako se ovdje dizel niti ne prodaje na svakoj benzinskoj. Znam osobno tipa koji je ciljano tražio i čekao da se nađe rabljena Jetta TDI.

Dalje, većina tih golfova petica ovdje nema švapske motore i, koliko sam čuo od lika koji je zagriženi fauveovac, kvare se suludo. Imaju neke lijeve 2,5l četverocilindraše Boga pitaj kakve.

Novi Golfovi su ovdje postali poprilično skupi, pod time ne mislim samo cijenu vozila nego i cijenu servisa. Općenito ovdje deru na servisima njemačkih vozila. Kolega vozi C240 i nedavno je išao promijeniti prednje diskove i pločice. U ovlaštenom su ga za taj sport tražili 2200 dolara. U drugoj garaži su ga tražili 1500 dolara.

Od novih golfova ovdje viđaš većinom R modele i guess what, to voze većinom mladi azijati. Novi Golf R starta sa 41k dolara. Za te pare složim Mustanga ili Challengera da se userem. Ako nećeš amera, imaš Civic TypeR skoro za te pare.

Osnovni Golf Trendline starta sa 21k, Highline starta sa 30 no obično će te koštat bliže 35k jer uvijek imaju neke dodatke.

Pazi sad, Focus, kojeg bi btw uzeo radije nego bilo kojeg Golfa čisto jer je servisna mreža puno gušća i cijene održavanja su osjetno niže (na stranu sad osobne preference) starta sa 19k, za 24k imaš Titanium model za 30 već imaš ST model.

Honde su isto poprilično povoljne i često imaju akcije.

No osobno da idem na auto od 35k koliko košta jedan Golf Highline, jaja bi odrezao ako ne bi radije uzeo Acuru ILX A-Spec

Namjerno se nisam ni dotakao recimo Forda Fusiona ili Chargera koji su isto cijenovno u rangu s Golfom čisto da ne odemo predaleko.

Ne znam zašto se netko dotakao Lexusa, Lexus je ipak premium brand.

Dakle ne kažem da je svatko tko kupi VW seljak, već da naši većinom ovdje dođu s predodžbom kako je imat Golfa peticu TDI neki statusni simbol. I onda prevrnu svaki kamen da ga nađu.

Vezano za uvoz/transport vozila. Bilo je par ljudi koji su na grupama pitali kako i koliko košta. Obično je to neisplativo. I da ima pacijenata koji hoće dovest auto koji vrijedi brat bratu 5k dolara. Neki je lik pitao za prijevoz pa kad su ga pitali kaj hoće prevest veli tip Chrysler Sebring.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 03.08.2017. u 18:00.
Wolverine je offline   Reply With Quote