Citiraj:
Autor Gabre
ali koje su to najvece prednosti elektricnih vozila, onako realno?
zagadjenje? ovo je jaaaako upitno, jer i dalje su proizvodni procesi isti ko za svaki drugi auto, osim sto imas manje dijelova za motor, no gdje je proizvodnja baterija, gdje je otpad koji ce se stvarati nakon x godina, itd..
usteda? za sada nikakva.
|
10 kuna jeftinije kućne tarife troši Tesla na 100 km vožnje po propisima.
Sa subvencijama auto ispadne oko 30.000 dolara u osnovnoj verziji (u Americi).
Nema godišnjeg redovnog servisa ulja i filtera.
Ne smrdiš, ne bučiš i ne vibriraš.
Što ti još treba, osim tog problema sa punjenjem?
Danas mobitele punimo svaku večer, pa gdje je problem jednom u 5-7 dana staviti auto na punjenje?
Ili ti radiš dnevno 200 kilometara, u tom slučaju češ morati pričekati još učinkovitije i jače baterije.
Za pola milijuna trenutno ljudi, ovo što Tesla 3 nudi je dovoljno, zato su ju i naručili.
Osobno da imam kuću, nebi imao niti jednu negativnu točku protiv Tesle 3 ili nekog drugog takvog auta na struju.
Osim naravno naših mizernih plaća zbog kojih mogu zaboraviti na takav auto u odnosu na druge zemlje gdje Tesli ima u puno većem broju.
A ovo da će kod nas koštati masu eura, pa neka, EU smo, lako se kupi u drugoj EU državi po nižoj cijeni, iako mislim da Tesla to tako ne prodaje tj. nema generalne zastupnike po državama, nego sve ide direktno preko njihovih salona ili weba, kako god.
A da će naša vlada nabiti neke posebne poreze, jer je to EV, gdje je tu logika? Popljuvala bi ih Europska komisija i zdrav razum.
Sve naprednije zemlje se okreću vozilima na struju, tako da oni kojima se ne sviđa takva budućnost, nažalost će se morati prilagoditi
Btw. ne znam da li ste vidjeli, ali Elon Musk je na mapi Amerike pokazao malu točkicu odnosno područje gdje bi postavio solarne kolektore i čovjek kaže da bi to bilo dovoljno da pokrije cijelokupnu potrebu električne energije USA...sad da li je on lud ili ne, to neka procijene oni koji znaju nešto više o tome...
http://www.businessinsider.com/elon-...ower-us-2017-7