Gledaj, Protis je registriran u HR i posluje po hr propisima i hr zakonu (ne uvijek, ali nećemo u to) i kao takvi su preuzeli obveze koje moraju ispoštovati.
Kako u cijenu poslovanja i konačnu cijenu uracunas troškove osoblja, poslovnice, sve namete tako treba uračunati i trošak prava na povrat unutar tih 14 dana, a ne isti prebacivati na kupce.
Mogu tu robu prodati uz 15-20 posto popusta uz napomenu da je otvaramo i koristeno i korisnici će je kupiti (oni koji ne mare za otvorenu ambalažu i male tragove korištenja.
Edit - jednom davno kad sam nosio skupi mobitel star 2 tjedna na servis zbog neujednacenog ekrana ispred djelatnika sam izvadio DSLR i rekao da ću ga snimiti. Ispucao sam slike iz svih kutova i tako ga predao. Mobitel doslovno nije imao ni mikro ogrebotice na aluminiju i da sam dobio makar jednu nazad odbio bi preuzimanje jer imam dokaze.
Poanta je da ako vam ne daju primku na kojoj piše da nema oštećenja - vadite mobitel i slikajte kao ludi tako da se vidi i poslovnica, pa i djelatnik. Paranoično? Da, ali očito s razlogom.