Dečki, da stavimo ovu sagu oko kartice iza nas, slučaj je ovakav. Ja sam kupio računalo (i grafičku karticu) od jednog gospodina tu kraj Čk i on mi je rekao da je kartica pod garancijom, da je garancija iz Protisa. Nisam imao razloga sumnati išta budući da mi je uz sve ostale komponente dao sav bundle, garancijske listove, ono sve tip-top. Bio je vrlo korektan, full ok čovjek, čak mi je neke komponente dao gratis, itd. Legenda od čovjeka, to mi je bila jedna od boljih trgovina u zadnje vrijeme.
Kad se kartica pokvarila automatski sam je izvadio iz računala, zapakirao u kutiju i poslao na reklamaciju. Moj je propust bio što nisam dovoljno detaljno pregledao karticu prije slanja na reklamaciju, primjetio bih da fale par šarafića i izbjegli bi ovo što sam pisao na forumu. Bio sam uvjeren da je kartica u tvorničkom stanju i kao takvu je poslao na reklamaciju. To je moj propust jer sam zbog toga napao trgovinu, koja s time nije imala ništa.
Od Protisa sam dobio video otvaranja paketa, a i odgovor zastupnika da je kartica otvarana i da se garancija odbija. Neki dan je došla kartica nazad do mene i sam sam je otvorio da vidim da li je to istina što su rekli.
Nažalost istina je da je bila otvarana, no i na njoj su zamijenjeni thermal padovi na memorijskim čipovima kao i VRM-ovima. Čak je pola thermal padova druge boje i veće debljine. Original su 1,2mm dok su ovi bili mislim čak 2mm. Tako da je grafička definitivno bila otvarana. Da li je bilo stavljano vodeno hlađenje (blok) ili aftermarket zračni hladnjak, to nisam siguran ali ionako je to sad nevažno. Skidanjem coolera je izgubljena garancija i kartica je nažalost postala lijepi (i skupi) ukras u sobi.
Kolega koji mi prodao računalo, odužio mi se i dao mi drugu (bolju) grafičku tako da s te strane nisam bio nikako oštećen i on se pokazao kao fer i korektan trgovac.
Protis je u cijeloj priči bio vrlo susretljiv, poslali su mi i snimku otvaranja paketa, i javili su sve informacije koje su imali od zastupnika te su mi na kraju poslali karticu na željenu adresu.
Tako da što se mene tiče, ispao sam nekorektan prema Protisu s onim postovima što sam ih napadao, i zaista mi je žao radi toga. Kako mi je kolega dao drugu grafičku, nisam niti ja na kraju bio oštećen, čak sam i bolje prošao, hvala mu na tome.
Još jednom im se ispričavam Protisu radi toga što sam ih napao, to nije bilo fer od mene.
Eto, zaboravimo tu cijelu situaciju i kako bi rekao bivši premijer "Idemo dalje!"