View Single Post
Staro 31.07.2017., 16:18   #7918
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Pozdrav, imam pitanje, tj. problem.

Priča ide ovako:
Prije 4 mjeseca smo sklopili s HT-om novi ugovor, max3 paket itd.

Nenadano smo žena i ja otišli iz tog stana, o ženinim starcima nije više potreban internet, uopće. Gledaju TV, to im je jedina zanimacija, kućni telefon žele. Odlučili smo raskinuti internet.

Zovem ja HT i pitam koje su nam opcije, ona kaže da imam dvije:
1. Da mi smanje internet na minimalno i da plaćam 230kn mjesečno (MAX 3 paket)
2. Platim penale, raskinem stari ugovor i potpišem novi ugovor s njima uz MAX2 paket (telefon i TV).

Ja sam to bacio na papir i pitao koliko su penali. Iz službe za korisnike mi kaže da će me zvati iz službe za zadržavanje kroz 3 dana, tako je i bilo. Kaže meni žena iz HT-a da su penali oko 250-300kn, možda i manje. I meni to super zvuči. Kaže ona meni da mi bude točno izračunala i kaže ona meni 193kn (penali samo za maxadsl). Pričamo o službi za zadržavanje ne o običnoj radnici na službi za korisnike. Ja sam sretan, odlazim u obližnji T centar i ona meni izračuna 800kn penale. Ja kažem, kako 800 kad su oko 200, ona se meni bahati nešto, da ove na telefonu ne znaju što govore itd. I odem ja doma, zovem ponovo. Opet oni mene prosljede službi za zadržavanje (koji te zovu nakon 3 dana) i drugi dan zove mene HT i objašnjava meni žena da su penali oko 200kn, da ova u Tcentru nema pojma, da mi samo napravi zahtjev za raskid i da će penali biti 200kn.

Išao sam tamo, ova meni ponovo spominje 100 EUR, ali da bude napravila zahtjev za raskid svejedno, makar mi bude račun došao doma oko 100EUR (ona je sigurna da bude toliko), pa se onda mogu žaliti.

Kakve žalbe? Da li u našoj državi ne mogu normalno raskinuti ugovor i platiti ono što moram?

Svaka svoju priču tjera. Ja sam morao ići po ženine starce 2 puta (ne voze ni jedan ni drugi) i raditi oko 60km da bi svaka od njih svoju priču prodavale...

Oba poziva su snimana.

Moje pitanje je, mogu li se pozvati na snimane razgovore, da li daju to javno oni ili je to njima za internu statistiku i komunikaciju?

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 01.08.2017. u 11:51.
Mommistake je offline   Reply With Quote