Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.07.2017., 00:37   #30748
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Pa jel na tim slikama pravi auto ili render?
AK je to svjetski "budget" auto možda su išli na malo veću visinu radi loših cesta
Meni se sviđa, jedino mi se čini da bude instrument tabla malo "prazna" radi samo jednog tableta od 15 cola na sredini
Pravi auto!
http://www.motortrend.com/cars/tesla...-drive-review/
Da, ja ne mogu podnjet unutrašnjost, al vidjet ćemo još uživo. Jako mi fali dashboard iza volana.

Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Auto je poprilično nizak. Neznam šta gledate visinu od blatobrana do kotača Pa valjda se gleda od poda do praga.
Između blatobrana i kotača je više estetika. Osobno mi je puno ljepše kad je tu razmak max dva prsta. I kad kontura karoserije fino prati oblik kotača.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Čitam malo sad taj cijeli hype oko te Tesle 3 i...dobro, jesam li ja jedini koji ne razumije svrhu velikog, udobnog auta s 5 sjedala, koji ne može preći udaljenost od Zagreba do Splita?
Može bez problema, metnut će još Superchargera.

Citiraj:
Realno, tko kupuje auto od 4.7m dužine za vožnju po gradu i rute do 300 km po meni nije baš pri zdravoj pameti.
Ja... Ne vidim kaj fali takvom autu u gradu. Nije da živimo u centru Venecije. A mogu komotno prevozit ljude (dobro, ja ne mogu jer je coupe), uživat u produljenom međuosovinskom razmaku i stabilnijoj vožnji. Otkad sam prešao na veći 4.65m auto, teško bih se vratio na hatch od 4.3m, a kamoli manje. Dapače, jednog dana bih rado uzeo nešto od 4.8+m, A6, A7 ili A8.

Citiraj:
Punionica ima sve više, ali najviše što sam vidio su dvije ili tri na jednoj lokaciji. Porast broja električnih auta, što ovakvih komercijalnih, što DIY, a već sad premali broj punionica će dovesti do toga da će se čekati u redu na punjenje... Koliko ono punjenje traje?
270km u 30min na Superchargeru. Neće biti toliko gužve na njima jer će ostat Tesla only. 70km u sat vremena na kućnoj utičnici.

Citiraj:
Ako povećaju broj punionica, opteretit će električnu mrežu kojoj je tijekom ljeta problem i opskrbiti trenutnu količinu klima uređaja u domaćinstvima. Kolaps je očigledan.
Nije.

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Prije 40+ godina su me starci jedno jutro probudili i odveli na vikend putovanje po Mađarskoj i nije ih pretjerano brinulo to što je tada tek svaka peta benzinska postaja u Mađarskoj imala benzin dok su ostale imale samo mješavinu i ložu... jedina razlika između toga vremena i današnjeg kad govorimo o broju punionica za e-aute je u glavi ljudi... nekad su ljudi bili opušteni, a danas pizde ako od Zagreba do Pule ili Zadra putuju duže od dva i pol sata
Yup... Točno to.

Citiraj:
Kakav bih problem imao? Komentiram kako su napravili 3 auta podjednakih gabarita (5m, 4.90m i sad 4.70m). U ponudi nedostaje nešto u kompaktnoj klasi da malo protrese tržište.
Trenutno im je primarno tržište SAD, a tamo hatchevi i slični mini auti ne prolaze.
Sljedeći proizvod im je Tesla Semi kamion, a nakon njega ide crossover na bazi Model 3 i onda ide još jedan novi Roadster.

Citiraj:
Kažem da će prijelaz s fosilnih goriva na struju kod nas (na Balkanu) biti teži nego što je to drugdje u svijetu.
Primarno zbog onoga što nam je u glavi.

Citiraj:
Kakvi su bili poticaji za hibride, koji su mogli pripremiti ljude na e-aute? Koliko hibrida vidiš danas na cesti, a da nije taxi? Fali to prijelazno razdoblje koje su trebali popuniti hibridi, a nisu.
Ma kakvi. Čim prije prijeđemo na struju i ignoriramo hibride i ostale gluposti, tim bolje.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Pa pitam, zato što si napisao ovo:
Govorit da je netko lud zato što je kupio auto veličine opel astre je po meni van zdrave pameti. Ne kužim zašto bi auto za mene koji živim u gradu morao bit mali? Isto sam se vozio i u passat karavanu, mazdi 323 i u bmw jedinici. Nit me jebe vožnja nit parkiranje.
Točno to.

Citiraj:
Autor generic Pregled postova
Mislim da se malo previše drami oko punjenja. Kako će rasti broj električnih auta, tako će rasti i broj punionica. Kraj svakog parkinga posadit jednu montažnu trafostanicu, potegnuti kabele malo većeg presjeka pored kabela od rasvjete (koji ionako postoje na svakom pristojnom parkingu) i na rizolu/otoku postaviti priključke (manje snage) za punjenje. Svaki priključak povezati s naplatnim aparatom na kovanice/kartice.
Tak je. Ali opet, velikoj većini ljudi će potpuno odgovarat punjenje po noći, a auto je pun u 2-8 sati, ovisi koliko se dnevno voziš. Chargeri po trenutnim benzinskim i superchargeri su samo za putovanje, ne i za dopunjavanje auta ako to ne trebaš. To ljudi trebaju razumjeti.

Citiraj:
I to u slučaju konvencionalnog punjenja kabelom. Koliko vidim, ima već i indukcijskih punjača, a mogli bi se razviti i auti s izmjenjivim baterijama pa na "benzinskoj" predaješ prazne, uzimaš pune i peri dalje.
Indukcijski neće brzo, Superchargeri trenutno pune s 110-150kW, a uskoro će punit i s 350kW snage. Punjenje će se svesti na manje vremena koliko je trenutno potrebno za natankat 70L u auto i otić platit u benzinsku. Svaka Tesla Model S, a vjerojatno i X ima modularnu bateriju. Probali su to progurat i testirali su u Californiji, ali interes ljudi je jednostavno bio preslab. Pokazalo se da nema smisla ta priča s izmjenjivim baterijama. Mislim da je i Renault-Nissan to pokušavao, da kupiš auto i rentaš bateriju koju mijenjaš. Isto nije prošlo.

Citiraj:
A vezano za duljinu modela 3, moglo bi biti da je 4,7 m u Sjevernoj Americi kompakt :the_lone_star_state:
Yup.

Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Ak planirate s dizelašem u Stuttgard sljedeće godine - netje motji. A kolko čujem nije jedini njemački grad koji će zabraniti ulaz dizelašima.
Takje. London... Čim prije dizlo ode u mirovinu, to bolje za sve nas. Vrijeme je da se maknu ti auti, a nakon njih i benzinci s cesta u razvijenim zemljama.
IcyTexx je offline   Reply With Quote