View Single Post
Staro 30.07.2017., 23:26   #6576
Nome
Registered User

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Kockanje slike nema veze sa prijemnikom nego sa preniskim nivom dolaznog TV signala, jer isti problem imam u drugoj sobi na drugom TV prijemniku koji nema B.net-ov prijemnik (nije mi se htjelo sa SZK raspravljati o tome).
Problem sa preniskim nivom signala u zgradi imamo od pocetka sa prebukiranim B.net-ovim razvodnim ormaricima na stubistu i predugackim koaksijalnim kabelima od razvodnih ormarica do uticnica u stanovima, ali u B.net-u niko nema sluha da nam problem rijesi.

Kako na treci DATA prikljucak na TV uticnici nemam spojen internet modem, iskoristio sam ga za prikljucenje TV-a, tako da sam dobio dodatnih 4-5 decibela TV signala (zaobisao razdjelnik na 2 TV-a) i sad je slika na tim problematicnim TV programima dobra.

Uglavnom prema rijecima tehnicara sve stare TTC prijemnike sa karticom trebali su zamjeniti do kraja 2016.god.
Onog trenutka kada maknu iz upotrebe prijemnike sa karticom ja ode sa Bnet-a. Jednostavno ne podnosim dodatne STB-ove samo da bi gledao TV, zato i postoje CI utori na TV-u.
Ne kuzim sto im je toliki problem ostaviti kartice onome ko ih zeli...
Nome je offline   Reply With Quote