Citiraj:
Autor Cilim
Kockanje slike nema veze sa prijemnikom nego sa preniskim nivom dolaznog TV signala, jer isti problem imam u drugoj sobi na drugom TV prijemniku koji nema B.net-ov prijemnik (nije mi se htjelo sa SZK raspravljati o tome).
Problem sa preniskim nivom signala u zgradi imamo od pocetka sa prebukiranim B.net-ovim razvodnim ormaricima na stubistu i predugackim koaksijalnim kabelima od razvodnih ormarica do uticnica u stanovima, ali u B.net-u niko nema sluha da nam problem rijesi.
Kako na treci DATA prikljucak na TV uticnici nemam spojen internet modem, iskoristio sam ga za prikljucenje TV-a, tako da sam dobio dodatnih 4-5 decibela TV signala (zaobisao razdjelnik na 2 TV-a) i sad je slika na tim problematicnim TV programima dobra.
Uglavnom prema rijecima tehnicara sve stare TTC prijemnike sa karticom trebali su zamjeniti do kraja 2016.god.
|
Onog trenutka kada maknu iz upotrebe prijemnike sa karticom ja ode sa Bnet-a. Jednostavno ne podnosim dodatne STB-ove samo da bi gledao TV, zato i postoje CI utori na TV-u.
Ne kuzim sto im je toliki problem ostaviti kartice onome ko ih zeli...