Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.07.2017., 13:17   #30720
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Čitam malo sad taj cijeli hype oko te Tesle 3 i...dobro, jesam li ja jedini koji ne razumije svrhu velikog, udobnog auta s 5 sjedala, koji ne može preći udaljenost od Zagreba do Splita?

Realno, tko kupuje auto od 4.7m dužine za vožnju po gradu i rute do 300 km po meni nije baš pri zdravoj pameti.

Ima autonomiju od oko +- 300 km, što je dovoljno za put od Zagreba do Rijeke, i taman toliko da skoro dođe nazad do Zagreba.

Punionica ima sve više, ali najviše što sam vidio su dvije ili tri na jednoj lokaciji. Porast broja električnih auta, što ovakvih komercijalnih, što DIY, a već sad premali broj punionica će dovesti do toga da će se čekati u redu na punjenje... Koliko ono punjenje traje?

Ako povećaju broj punionica, opteretit će električnu mrežu kojoj je tijekom ljeta problem i opskrbiti trenutnu količinu klima uređaja u domaćinstvima. Kolaps je očigledan.

Sad gledam gužve ove prema moru. Odeš Teslom i zapneš u takvoj koloni. Nećeš do Bosiljeva doć s jednim punjenjem baterije...i što onda? Napunit ćeš ga duhom svetim? Ili će svako odmorište morati imati desetak punionica i zabavne sadržaje kako bi "vozači" (putnici) u Tesli nekako ubili idućih par sati koji su potrebni za novih 300 km? Tesla je onda tahograf na kotačima, samo nisi vozač kamiona nego putnik koji je ograničen koliko smije putovati

Svaka čast onima koji se na to kod nas odluče, ali ja ne vidim smisao, bar ne još.
bravo, sigurno su kreatori automobila uzeli u obzir hrvatske prilike kada su ga dizajnirali

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
  Reply With Quote