Citiraj:
Autor Gabre
tipicni problemi kod jeftinjak crt-a, no i dalje su i ti problemi bolji nego lcdovskih ocajnih kuteva gledanja, plavo sive crne, kricavih napumpanih boja, pikselizacije, ghostinga, motion blura, itd itd itd.
jos uvijek imam doma kod staraca 72cm sonya koji i dan danas radi ko beba i bez tih gore navedenih problema.
|
Ne bih se slozio. Proslo mi je tada kroz ruke top modela i svi su imali bar nekoliko navedenih problema. I sto je najgore, varijacije su bile jednake kao sada na LCDima gdje mozes dobiti primjerak sa bleedingom, prije si mogao dobiti sa losim fokusom na odredjenom dijelu ekrana i sl. Isprobas drugi TV istog modela a on potpuno drukciji.
Jeftini CRTovi jesu bili totalni srot. Zato mislim da je posteno usporedjivati CRT sa danasnjim high end modelima a tu LCD ponajprije kaska debelo sa vidljivim kutevima. VA FALD ima dobar kontrast , precizne boje, siroki gamut, pa cak i dobar motion (vidi Sony). Sve je to puno kompromisa, bilo i ostalo.
Edit: @Full Throttle, koji judder, 24p na 60p? Svi bolji modeli danas su 24p judder free a mnogi uspjesno prikazuju 24p na 60Hz. Kako su 50/100Hz CRTi to rjesavali?