View Single Post
Staro 27.07.2017., 11:37   #8619
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Bome i mene zanimaju dvije stvari:
1. kakva je razina crne u mraku ( da li je barem približno na razini oleda )
2. Kakav je local dimming (i vidi li se bleed pozadinskog osvjetljena )
Dvoumim se žešće između Oleda i ovog modela ( 55" )
'Vako. Razina crne je odlicna za LCD. Za one koji inzistiraju na potpunom mraku i kojima je glavni prioritet dubina apsolutne crne, bit ce sretniji sa OLEDom. Local dimming je vrlo dobar, brz i precizan. Ponasa se ovisno o postavkama. Na najagresivnijim vise zatamnjuje sto ostavlja mogucnost halo efekta, dok je na srednjima ispeglano. Za bolji rezultat potrebno je vise zona ali u praksi jedino kada ikad vidim tragove dimminga je na UI elementima, uvodnim logoima i sl. U pravom sadrzaju moram traziti bas. Vise zona bi omogucilo i potpuno ugasene crne trake ali opet, kontrast na samom sadrzaju je vrlo dobar. Uniformnost je odlicna, neujednacenog probijanja osvjetljenja nema nigdje. Ono sto je vrlo impresivno za jedan direct LED je da nema ni vidljivog DSE efekta ni bandinga. Vjerojatno upravo zbog broja zona.

TV dakako apsolutno briljira u uvjetima srednjeg osvjetljenja gdje nema razlike od OLEDa po pitanju crne a svijetle scene su puno bolje, ako nista drugo onda zbog nedostatka ABL-a. Po svim recenzijama Sony ima najbolju kalibraciju out of the box, i vidi se. Kontrast, boje, detalji u sjenama, sve je na mjestu. Gledam ga u svim uvjetima ambijentalnog osvjetljenja i to na vecem brightnessu nego sam inace navikao jer izgleda tako prokleto dobro Zbog toga i lokalnog dimminga se lako zanijeti za brightnessom u mraku i pokvariti dobru crnu Za mrak koristim blagi bias lighting i sa tim setupom sam super zadovoljan. Stize mi uskoro i pravi 6500K LED bias, vjerujem da moze biti samo bolje. Ja ga za OLED ne bih mijenjao, YMMV
Rista je offline   Reply With Quote