View Single Post
Staro 27.07.2017., 10:00   #8615
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Činjenica je da ogromna vecina videosadrzaja danas dostupna, ukljucujuć i satelitske tv programe - sve se to vrti u Full hd rezoluciji odnosno uhd matrica to mora skalirati. Glavno je pitanje koliko kvalitetno to radi. Tu je takodjer i činjenica da hr programi rade u sd rezoluciji (po svemu sudeci tako ce ostati jos dugo dugo). Sve bi to trebalo vise odgovarati full-hd panelu nego uhd panelu iako sam vidjao uhd televizore da značajno bolje prikazuju sd signal nego full hd.
Full hd tv nece nikad prikazati sliku u nativnoj rezoluciji tako dobro kao uhd model na svojoj nativnoj i tu za mene priča zavrsava.

Nije na kamenu zapisano da se od televizora čovjek mora odmaknuti barem 2 metra. Npr kada sam gledao tv ili igrao igre na svom tv-u 42" full-hd nije mi bilo niti malo neugodno priomaknut se na udaljenost od 2m-1,5m. Pogotovo kod spajanja na računalo i igranja igara na njemu imao sam osjećaj da veca rezolucija definitivno ne bi skodila.

Stoga Gabre ne trebas se plasiti svog tv-a vec mu se slobodno malo priblizi i ako tada uvidis da fali pixela mozda je vrijeme za nabavu novog tv-a
darkijas je online   Reply With Quote