Moja preporuka ne bi bila apsolutna za ips ili va,tj ta dvojba nije tako jednostavna. Postoji puno varijacija kako ips tako i va panela. Npr neki va paneli imaju stvarno grozan vidljivi kut gotovo kao tn a poneki ips paneli imaju grozan kontrast koji cak nije blizu niti deklariranih 1000:1. Tu je jos mogucnost da naledis na primjerak sa jako izrazenim dse efektom ili bleedingom.
Obrnuto takodjer postoje dobre ips matrice i dobri va paneli. Mozda je ipak dobro prije kupnje vidjeti kakvu sliku ima navedeni model tv-a u ducanu u kojem kupujes.
U istom ducanu iz razloga sto razliciti dobavljaci znaju imati razlicite serije koje se znaju poprilicno razlikovati. Bas prosle godine sam imao priliku raspakirati i isprobati 6-7 primjeraka istog modela tva (lg 42lf652v) i mogu reci da se svaki od njih pojedinacno razlikovao od ostalih.
Dok su neki bili zbilja ok telke neki su bili toliko losi da ih nisam mogao gledati na stolu niti 5 minuta. Bilo je primjeraka koji su proizvedeni u poljskoj i ceskoj. Slucajno ili ne poljaci su se pokazali kao poprilicno bolji. Znam da nije idealno ali je nesto buduci oslanjati se samo na puke specifikacije sa neta po meni nije dovoljno.
Full hd rezolucija po meni moze do dijagonale ekrana 43". Sve iznad toga preporucujem uhd modele