DHL definitivno ima najdebilnije radnike od svih tih "brzih" pošta koje posluju na teritoriji BIH. Ja toliku količinu nesposobnosti, nezainteresovanosti za posao, bezobrazluka i debilizma nisam vidio nikad i nigdje.
Skvai put, ali baš svaki put je neki problem sa pošiljkom kada ide preko njih i kada oni rade uvoz. Gube uzovnu dokumentaciju, prosljedjuju moju dokumentaciju drugome, tudju dokumentaciju prosljedjuju meni, probijaju rokove, prave se glupi kad ih zoveš da ih opomeneš da ti roba stoji na carini i da već danima nisu dali nikakav odgovor.
Jednom rječju katastrofa. I nisam jedini koji ima takva iskustva sa njima.
Jedina dobra strana DHL-a je što upoznajem ostale privrednike iz BiH.

Kako redovno uz svoju uvoznu dokumentaciju dobijam i tudju onda zivkam te firme i objasnjavam im ko sam, sta sam i zasto ih zovem. Onda im posaljem njihovu dokumentaciju na njihovu adresu i usput se ispricam sa direktorima/vlasnicima, i tako sam i poceo poslovati sa nekima od njih.
Cak se desilo da mi dva puta dodje dokumentacija od iste firme. Kad sam drugi put zvao covjek me se odmah sjetio. Kada sam mu rekao zasto ga ponovo zovem samo je rekao "Jebeš DHL, jebaću ja njima mater kad im sad odem. Ajde ti skokni do Ljubuškog na janjetinu.".
Dakle, DHL mi je sredio i besplatnju janjetinu u Ljubuškom. Hvala DHL!