View Single Post
Staro 24.07.2017., 22:26   #2658
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,354
Eto, da i ja javim iskustvo s Uzijem.

Uglavnom pozitivno, osim što mi nisu uspjeli nabaviti po ponudi unaprijed plaćene Noctua dodatke (gumeni čepići za montažu ventova i PWM splitter kabel), no vratili su novac i sve je ok.

Ono što sam kupio je tri komada Arctic F12 PWM ventova. Dakle, poslao mail, zatražio ponudu, dobio ponudu mailom i platio Internet bankarstvom te preuzeo prošli tjedan ventove u poslovnici u Zg (pozdrav članovima PCEXa koji tamo rade ).

Sad, ventovi mi se nisu svidjeli, nisu ni do koljena Arctic F14 PWMovima koje sam kupio u Linksu, rade nekakvu rezonancu u plastičnim okvrima u mom Cosmosu na određenim okretajima. Kako sam u međuvremenu nabavio jedan bequiet Silent Wings 3 vent (hvala članu ku-hi na brzoj i dobroj trgovini) koji mi se jako svidio i koji je prokleto tih, pitao sam da li mogu vratiti Arctic ventove i nadoplatiti za dva takva bequieta, uz napomenu da ću zadržati Arctice ako ih je problem vratiti (jer ipak su išli po mojoj narudžbi i nije mi ih problem negdje udomiti).

Pomalo me iznenadio odgovor koji sam dobio (kažem, nije mi problem zadržati ventove i ovo pišem čisto radi iznošenja iskustva i akademske rasprave):
"Nažalost ventove preuzete i plaćene kod nas na poslovnici nismo u mogućnosti vratiti, pogotovo obzirom da su posebno naručivani za Vas te uz činjenicu da su ventovi u potpunosti ispravni. Otvarane i korištene ventove ne možemo dalje nuditi kupcima."

Stoji da su ventovi posebno za mene naručivani, da su preuzeti u poslovnici, da su potpuno ispravni i da je kutija otvorena. Ono što me zbunjuje je navod da su ventovi plaćeni u poslovnici (nisu, plaćeni su Internet bankarstvom tjedan dana prije preuzimanja u poslovnici) i da su korišteni (jedan je montiran gumenim pipcima i nema nikakvih tragova šarafa, druga dva su samo izvađena, isprobana pola minute i vraćena u kutiju). Zar ovdje nije primjenjiva odredba o sklapanju ugovora na daljinu/izvan prostora trgovine, odnosno da mogu vratiti robu u roku od 14 dana bez navođenja razloga?

Kažem, ovo je čisto akademsko i teorijsko pitanje, ventove ne namjeravam vraćati, a bequieti su već naručeni i plaćeni.

PS. A možda me jednostavno Futura IT razmazila kad su mi vratili novac za Noctue koje sam kupio kod njih u poslovnici, a čiji zvuk mi nije odgovarao ili Links gdje su mi rekli da nema problema ako vratim Arctice F14 i zamjenim za nešto drugo ako mi se ne svide.
Garro je offline   Reply With Quote