View Single Post
Staro 24.07.2017., 16:48   #2060
XploD
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Pa vidim da neki ovdje mjere 200+ Mbps na Wi-Fi, i to na 4m. Dakle, trebalo bi to raditi na 100 Mbps. Ili su loše postavke, ili je problem do zastarjelog/lošeg rutera. Znam da oni ne jamče na Wi-Fi jer su *upci, ali kad već oni sami daju skalameriju (čitaj ONT i router), mislim da bi bilo u redu da daju uređaje koji podržavaju uslugu koju plaćamo (bilo to žica ili WiFi). Ako postoji router koji može handlati tako visoke brzine, njega bi trebali davati uz tu uslugu. Ipak tih 100 Mbps nije osnovna brzina nego ju ja plaćam. Ako nisu u stanju pružiti adekvatnu opremu, možemo se i drugačije dogovoriti. Prepoloviti ratu, i kupim si sam router. To je isto kao da plaćaš 200 Mbps a oni ti daju router koji ima 100 Mbps propusnost na LAN zna se da uz sve veće brzine MORA ići gigabitni router.

Ako ćemo provlačiti kabel, onda bi provlačio optički pa postavio ONT i router kod računala. Njega se da nevidljivo provući dok su Ethernet glomazni. Samo ne mogu nigdje naći "produžni" optički kabel za kupiti (da ima mušku utičnicu s jedne strane, a žensku s druge).
XploD je offline   Reply With Quote